Odie (Thomas)

Members
 • Content count

  5483
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

Odie (Thomas) last won the day on Mars 5

Odie (Thomas) had the most liked content!

2 Followers

About Odie (Thomas)

 • Rank
  Xstatic
 • Birthday 08/01/58

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Höganäs
 • Interests
  Foto och Snickeri

Recent Profile Visitors

3767 profile views
 1. Tjusigt Martin ! en fin serie kvällsbilder
 2. Tack Todde, Mona och Danne!
 3. Vackra bilder Sanne!
 4. Vad kul! en till leucistisk-rödbena Dagen innan jag tog min bild så fanns det 30 grönbenor på lokalen och jag antar att det var därför som man antog att det är en grönbena.
 5. Jag är en lycklig icke användare av facebook
 6. Rödbenan är något större än Grönbenan så storleksmässigt är den mer Grön än Röd leucistiska fåglar är inte helt vita utan lite gulaktiga eller bege, men som du säger färgen på näbb och ben är oftast original, ska forska i detta lite, tyvärr kom den inte riktigt nära så det blev inga riktigt skarpa bilder, då hade det varit lättare kanske.
 7. Tack för förslagen! den gick ensam och pickade, ja varför inte en Rödbena, men de brukar vara högljudda denna var helt tyst, en skådare som var på plats sa att man måste nog höra den för att vara säker på arten.
 8. Undrar om någon kan säga vad detta är för en fågel jag har förslag på Grönbena & Brushane, det finns två svarta streck på stjärtfjädrarna annars helt vit.
 9. Vilka fina bilder du visar Mona! Jag måste nog kolla var de finns i min närhet gillar bäst de tre sista bilderna. Jag är inte avisnä inte alls
 10. Mattsons i Lund säljer en Begagnad SB-500.... "" Nikon Speedlight SB-500 = 1390kr I fint skick. Kompakt i-TTL-blixt: kompatibel med D-SLR-kameror i FX- och DX-format, COOLPIX-kameror med tillbehörssko samt Nikon Creative Lighting System. Inbyggd LED-lampa: höginstensiv (100 lx) LED-lampa som sitter framtill på blixtenheten och är perfekt för att filma. LED-lampan täcker hela bildvinkeln på ett 24 mm-objektiv (FX-format) och ger god färgåtergivning. ""
 11. Kul att kameran är putsad och fin nu skall du bara låta bli att nysa i den, blomsterbilderna är jättefina art bestämningen överlåter jag till andra men du kan kolla här också... http://linnaeus.nrm.se/flora/welcome.html
 12. Hmm.. det ser ut som om texten är översatt av google, Du nämner inte fabrikat och modell, när jag kör med blixt så är det i TTL läge = automatik. I manuellt läge stället du in ljusstyrkan för att få den exponering du vill och en sak som är användbar är high speed sync, jag vill inte vara tjatig men än en gång kolla Scott Kelbys böcker där tar han upp blixtar på ett enkelt sätt. en annan som kan blixtar är Joe McNally han är blixt gurun Nr:1 och det finns massa klipp på Youtube. Själv kör jag med SB-910 och är nöjd med de.
 13. Mycket vacker vy / udsikt
 14. Grattis Ted!
 15. Jag gillar nog mest 2, 3 och 4 som är fina siluetter men ettan är också tjusig