Jump to content

Martin

Members
 • Content count

  3625
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  52

Martin last won the day on Juli 22

Martin had the most liked content!

About Martin

 • Rank
  Frekvent Medlem
 • Birthday 05/11/75

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Malmö
 • Interests
  Foto :o)
 1. Dagens bild

  Tokigt stort avstånd, alldeles för högt ISO och alldeles för kort brännvidd. Eller vänta, nej just det. Jag använde ju vad jag hade - annars hade det inte blivit någon bild alls. Ett av de första jag hittade när jag gick igenom skörden från kvällens Kronhjortsbrunst. Tveksamt ifall där är några bättre, men det ger sig. De flesta behöver massiv bildbehandling för att jag själv - som tog dem - ens skall se vad det är på dem. Men upplevelsen, upplevd främst med kikare, var magisk. Ett 60-tal kronhjortar, flera riktigt stora tjurar. Otroligt glad att ha fått dela kvällen med dem, om än på 300-400 meters avstånd. Vilket givetvis inte är optimalt för fotografering
 2. Söderåsens nationalpark.

  Man skall inte be om ursäkt för bra foton, och det är svårt att hålla nere dem när man är där. Fantastisk miljö och där är mycket att utforska. Jag hamnar själv nästan alltid på den slingan jag tror du gick utifrån dina foton och din beskrivning. Men senast gjorde jag även avstickare till Hjorthoppet (eller hjortsprånget, minns inte säkert namnet). Har aldrig varit där på hösten men vår sommar och vinter. Så kanske dags för hösten i år
 3. Stentuff orn

  Snyggt och tjusigt! Visst är det en huggorm, ovala pupiller på giftormar! Och som sagt, mönstret omisskännligt
 4. Hallamöllan

  Tjusigt! Ettan fastnar jag nog för lite extra...tätt följd av trean.
 5. Kronhjort i Vomb

  Fantastiskt! Jag hade ju hoppats komma ut i helgen men blev inget alls, så nu hoppas jag på fredagmorgon. Riktigt kul, och grattis till en hel serie fantastiska foton!
 6. Lite smått och gott..

  Grymt att ha vargen så nära (kanske inte så kul om den följer efter förvisso, fick för mig att den var rätt skygg av vad jag läst men kanske börjar bli van vid människorna där). Bara att sätta sig i gömsle och hoppas på bra bilder!
 7. Pinhålsbilder

  Det här blev ju bra! Väldigt retro och stämningen skulle göra sig i vilken halvrysare som helst, lite lagom mörkt och blurrigt, ödsliga miljöer....vem och vad lurar i buskagen? Ser fram emot mer när du blir varm(are) i kläderna!
 8. Fotografera flygande fågel - exponering

  Då är vi två som gör så i alla fall. Då kan vi väl inte vara helt fel ute då. Kanske bara jag som fått för mig att det fanns ett smidigare sätt men att jag inte förstår vad som menats. Kanske inte finns så många andra (vettiga) sätt....jag menar gör både du och jag det så måste det ju vara vettigt
 9. Den gamla bilden

  Häftiga foton, mycket nostalgi. Och en hel del att vara stolt över - jag har ju inte fiskat mycket de senaste åren men vet ju att Uttern är ett av de ledande båtmärkena fortfarande, så att ha varit med och startat upp det är ju inte så tokigt Den där racerbåten såg snabb ut.... gissar att säkerheten med hjälmar dräkter osv inte riktigt var som idag...
 10. Nytt kamerahus

  Otroligt grym finish ser det ut som.... vädertätad.... det är väl trä, det lär ju regna på dem där ute så det kan ju inte vara hela världen med lite regn? Skall bli spännande att se resultatet!
 11. Falsterbo bird show 2017

  Ja, jag skulle dit i år egentligen med dottern men det blev att vara hemma sjuka istället. Nu var det trist väder i år också förvisso men de fotona jag sett därifrån var häftiga.
 12. Nu tänkte jag att ni kloka fotografer skulle hjälpa mig, finns ju några som jag vet gärna fotograferar fågel och som gör det bra dessutom, men även andra som då och då briljerar med fågel. Hur brukar ni exponera? Är det en given situation, t.ex. bara flygande fågel med himmel som bakgrund är det ganska enkelt. Då brukar jag överexponera med 2/3 - 1 1/3 steg ungefär lite beroende på väder. Då brukar jag få bra teckning i fågeln även om bakgrunden oftast blir utfrätt helt eller delvis. Men om man t.ex. är i en miljö där det ibland är himmel i bakgrunden och ibland är vatten, träd eller äng i bakgrunden. Hur gör ni då? Litar ni blint på automatiken eller är ni så fingerfärdiga att ni hinner med och ratta fram och tillbaka? Exponera manuellt har jag sett tips om på ett par ställen, och är ljuset någorlunda konstant så kan man såklart köra i M-läge (har inte testat det) men blir det ändå inte underexponerat om jag fotograferar mot ljus himmel och tvärtom om jag inte exponeringskompenserar, eller kan jag då ha en "universalinställningen" sålänge som jag bara bryr mig om fågeln? Kanske svårförklarat, men hoppas att ni förstår hur jag menar. Har tänkt ta mig ut till en damm och testa på lite måsar (med det manuella) men inte blivit färdig till det. Återkommer med test när jag gjort det.
 13. Användarhandbok till D850!

  Då är kvällslektyren räddad! På tal om macro med stackning för större skärpedjup som diskuterades i annan tråd såg jag (tror det var på Cyberphotos recension) att den har stöd för att ta upp till 300 foton där man i en skala 1-10 har angett hur mycket den skall ändra skärpedjupet. Detta för att enkelt i redigeringen slå ihop alla fotona till ett stackat macrofoto. Smidigt, verkade som att fler har det men har inte sett det innan.
 14. Dagens fluga...el flugor...

  Många riktigt häftiga, svårt att välja. Nr 4-5 i första serien (fyran för humorn och femman för bästa) och i sista gillar jag trean även om du inte tyckte den blev så bra. Men ettan annars, av de tre sista.
 15. Efter en massa nätter på jobbet kan jag hålla med dig Todde, det är magiskt när ljuset kommer. Jag har sällan varit ute så tidigt för att fotografera och hade väl hoppats få någon sådan morgon nu vid Kronhjortsbrunsten men det börjar se lite tight ut. Vi får väl se vad jag kan få till. Det sköna med att vara ute aptidigt är ju att man kan lägga sig på sofflocket när man kommer hem
×