Jump to content

Martin

Members
 • Content count

  4011
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  59

Martin last won the day on Maj 10

Martin had the most liked content!

About Martin

 • Rank
  Frekvent Medlem
 • Birthday 05/11/1975

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Malmö
 • Interests
  Foto :o)
 1. Rätt, analogkungen till höger!
 2. Tack! 4 blev vi. Jag Tedh, Conny och Mathias.
 3. Sista gänget foto för denna gången... 1. "Nu blev det konstigt igen...." Nej, det blir inte bättre med NIkon... 2. Vi gick ner till Cisternerna. Där var en konstinstallation "In is the only way out". Man kan väl säga att Canon 60D och ISO på 5000 - 6400 är vad det är... i bästa fall en sorts dokumentation... 3. Conny på andra sidan ett konstföremål... 4. Konstföremålen snurrade hela tiden så inte helt enkelt att få till vad man ville... men här är jag i spegelbild, Conny igenom det och Mathias sidan om det. 5. Tedh hjälpte oss med dramatiken 6. Dubbeldäcksparkering av cyklar. Danskarna är ett cyklande folk... 7. Vi var inte ensamma på ströget, så vi gick faktiskt några bakgator också för att få roligare motiv. 8. Kajakpaddlare i kanalen 9. Mathias, Ted, Conny 10 Vid Nyhavn låste man fast sin kärlek... eller hur man nu skall uttrycka det... 11
 4. Del 2 av "street-kapitlet" Nu började jag bli lite varmare i kläderna... värmde upp med några kändisar och sen gick jag bananas... (på behörigt avstånd, runt 70 mm). 1. Conny 2. Tedh 3. Dotterns (6,5 år) kommentar "Det ser ut som att han inte vet var han skall..." Härliga reflektioner. 4. Röd gubbe så står man... 5. 6. Här skulle jag givetvis satt mig ner inser jag nu och fått ett helt annat perspektiv. Nog närmsta fotot, kanske 2-3 meter från henne. 7. 8. 9. 10. En gatumusikant. Så... då var det gjort. Ganska kul faktiskt.
 5. Street, ja vad är det? Människor i gatumiljö? Ungefär där är min tolkning. Men den är rätt bred, som ni kommer att märka. Körde med 18-135 och de flesta är tagna på mellan 60-80 mm. 1. Behandlare och assistent (ambulanspersonal). Slappnar av. Tror de drack vatten. 2. Lunch 3. Sverige - USA i VM-semifinal. Svenskarna laddade upp och hade intaget Köpenhamn (den här är väl inte direkt street, men fick vara med ändå) 4. Sverige! 5. Vi hamnasde i någon form av karneval 6. Färgglatt och leenden! 7. Vi behövde en vätskepaus så vi satte oss och väntade på ölen. Pga vätskebrist orkade jag inte ställa mig upp så perspektivet blev som det blev... 8. Duell! 9. Fotograf på grannbordet också. 10.Tedh, öl och kameror. Gissa vem som sitter till höger om mig.
 6. Det är väl egentligen ett eller två foton för mycket här, men det blev lite för lite att dela på två trådar (och det blir ändå så många trådar...). Och allt kanske inte kan klassas som arkitektur, men "akitektur-ish..." 1. Så hade det blivit dags för fotoutflykt med underbara Xponeratgänget och jag hade lyckats komma loss att vara med - synd att inte fler kunde komma men vi som kom iväg hade trevligt. Det började redan i Malmö, med att jag skulle ta mig ner till tåget via den här rymdfarkosten. 2. Har ju snackat med Conny flera ggr om att träffas i Malmö och fotografera stationen, Triangeln roligast. Vi har det framför oss men jag slänger iväg ett par aptitretare till Conny. Handhållet och höga iso. (och samtidigt började jag värma upp för streeetfoto, för jag är ju inte helt bekväm med att fotografera okända men det var mitt mission med dagen att utmana mig själv på det området). 3. Tur tåget inte kom... 4. Conny valde den mest trafikerade vägen i Köpenhamn att ställa sig mitt i. "Vad gör man inte för konsten..." 5. Vi hittade en bakgård. Och vi var alla överens om att det är konstigt vad man går igång på... 6. 7. Det blandas vitt och brett i byggandet i Köpenhamn, allt från öststatsgrått och förfallet till färgglatt och fräscht. 8. Fick nästan lite Frankrikekänsla.... (dottern kommenterade fotot med "ungdomar!"m syftandes på klottret....kan vara att pappa Martin har råkat prata för högt om oskötsamma ungdomar ) 9. En regnbågsbänk 10. Någon (Tedh?) upptäckte plötsligt ett konstverk/staty i en kanal. Skumt. Hade inte polarisationsfilter med så det blev vad det blev. Blev din bättre Tedh? 11. Port till Sankte Per. Eller i alla fall en kyrka. 12. Vyn över Nyhavn är väl sönderfotograferad... men jag hade den inte sedan innan så det fick bli ett par på Nyhavn också. Ohyggligt mycket folk i det fina vädret. 13. Och från andra hållet 14. Färgglatt ja.
 7. Då så... då har träningsvärken i benen börjat lägga sig och jag tror jag fått ut lite av bilderna från minneskortet. Alla är väl inte så bra som de skulle vara, men jag visar upp lite av varje. Börjar med en mat-tema-tråd. Den första "väntekorven" gick så fort, så den hann inte dokumenteras. En stund senare var det dags för nästa. 1. Lagom mycket senap, ketchup, majo, rostad lök... 2....och vips in i munnen! 3. Va? 4. Till middag hittade vi ett italienskt ställe. Det blev en mamas burger för Conny, 2x200 gram hamburgare. Den hann vi inte heller dokumentera. Men det stoppade ju inte Conny från att ta en efterrätt också... Risken nu när man är först ut (tror jag, har inte sett några andra) är väl att man får dubbelt igen. För som ni ser var det ju bara Conny som åt - vi andra fotograferade.
 8. Dagens bild

  Jag har också en massa maskrosor här hemma, men inga makaoner. Däremot en dotter som gärna blåser ut de utblommade maskrosorna och en fru som tycker jag borde plocka mer maskrosor än med min kamera. Så nästa sommar kommer jag ha ännu fler maskrosor, så får vi väl se om makaorna kommer då
 9. Gult är fult...

  Snyggt Himma! Synd på din resa men det går fler tåg! Och tvåan här är vassast, och riktigt vass!
 10. Träff i Köpenhamn

  Stort tack för idag mina vänner! I den ena hörnan: 22.000 steg och lite ömma fötter. I den andra hörnan.... 1 korv, en burgare, två öl, en mjukglass. Vetifan om man gick jämnt idag alltså 177 foton på väg in i LR så får vi se vad som blir värt att behålla och kanske rent av visa upp.... Lite arkitektur och kanske något street-försök vågar jag nog utlova. Sedan kan det hända att det blir några bilder på sällskapet också. I vissa fall ätandes (svårt att undvika).
 11. Gästade Österlen idag!

  Femman såg bra ut, liksom övriga. Men den stack nog ut lite mer.Har också missat de nedersta fallen tydligen.
 12. Träff i Köpenhamn

  Det brukar inte vara några problem
 13. Träff i Köpenhamn

  HAHA Fick han inte komma in förra gången?
 14. Träff i Köpenhamn

 15. Olympus Trip 35

  Grattis till trevligt kap, och ta det lugnt med allt det andra. Känn ingen press utan ta dagarna som de kommer och i en takt du känner att du orkar, det blir bäst. Skynda långsamt är en sliten klyscha men stämmer fortfarande förbaskat bra efter sjukskrivningar
×