Martin

Members
 • Content count

  3514
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  52

Martin last won the day on Juli 22

Martin had the most liked content!

About Martin

 • Rank
  Frekvent Medlem
 • Birthday 05/11/75

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Malmö
 • Interests
  Foto :o)
 1. Helt missat denna. Min hemstad... och fantastiska gatufoto. Ser ut som om du inte gjort annat tidigare.
 2. Tack för input! Ja - absolut gångbara och helt andra foton av samma foto. Tack för inspiration!
 3. Riktigt trevliga foton, och visst en massa att visa upp! Svårt att välja ut favoriter men gillar havets färgton i dem så 3 & 6 sticker väl iväg lite. 8 gillas för vinkeln men kanske kunde man haft med lite mer av havet för lite mer vågor/action?
 4. Ja, visst är det så - man utvecklas av att testa. Du får gärna visa vad du menar!
 5. Ja, det var nog tanken också men skulle först komma fram till vad jag är ute efter hade jag tänkt Men tack för tipset!
 6. Trevliga foton! Irland kan rekommenderas - har inte varit där och fotograferat så mycket men skulle gärna åka dit på ren fotoresa. Är ni där och har möjlighet, missa inte Cliffs of Moher. Det är väl tyvärr Irlands mest besökta turistmål så att komma mitt på dagen/något efter lunch som jag när jag var där är inte det bästa rent fotografiskt... (tusentals turister). Annars är jag bra sugen på ren fotoresa till Skottlands högland också.
 7. Bug och bock, svårt att välja favoriter. Både 1 och 2 tycker jag riktigt bra om men även flugbilderna med kanske 4;:an som främsta. Och sedan trippeln på sjuan.
 8. Just där (bilderna ovan) har den ju riktigt gott om plats. Lite trängre när den går in och vänder i Trollfjorden.
 9. Fantastisk himmel! Och kalasfoto. Bra framkallat också! Riktigt snyggt!
 10. Då är jag igång igen med mina funderingar. Tänkte försöka ta tag i att förkovra mig i blixtrandet... (igen, eller snarare fortsätta). Använder ni som kör blixtar "off-camera" några speciella blixtstativ/ljusstativ eller sätter ni bara blixten varhelst ni hittar en lämplig plats. Tänker väl mest för porträtt/människor men kanske kan komma till annan användning också. Hur gjorde ni i Växjö på forumblixtträffen? Finns det några vettiga stativ till rimliga priser att rekommendera. Att stativ för fotografering med långa slutartider inte finns bland de billigare eller vettigare vet jag är det lika noga att välja dyrt märke för att hålla en blixt tänker jag? Något man bör fundera på med stativen, och ingår fäste för blixten eller köper man det separat? Har tittat runt på nätet en massa. Hittar bland annat denna på Fotofyndet. Cyberphoto har också en uppsjö, men blir inte klok på om det är standardfäste eller om det är för respektive tillverkares serier.
 11. Kul när forumet får en att tänka nytt, beskär nästan aldrig i andra format utan beskär bort saker i så fall (utan tanke på format i viss form). Har sett att andra gör det och funderat på att testa det men aldrig kommit till skott. Tack för alla konstruktiva tankar och idéer!
 12. Mycket tjusiga bilder! Favoriter blir... #2 för mäktig/storslagen vy #4 För att den får en att fundera: Är det en vägg (mest sannolikt) eller är det gatuplattor (fotograferat 90grader ner mot marken). Och kalt och kalla färger med en färgklick mitt i. Häftigt. #8-9 Härliga kvällsfoton med fint ljus #10 Reflektionerna tror jag att det är jag fastnar för. Men en bild att återvända till. Men i vanlig ordning var hela serien kalasfin!
 13. Och efter ytterligare ett par whisky så ser världen ut så ävenutan iphone7 och snapseed
 14. Du blir säkert nöjd med den! Jag köpte en Meike MK-580 E-TTL Flash Speedlite i vintras, har inte använt den mycket och vill väl egentligen försöka få mer tid till den. Men lättanvänd i autoläge sedan manuella möjligheter också.
 15. Riktigt bra Mona, alla i samma höga klass som vi är van vid när du är i farten.