Jump to content

Martin

Members
 • Content count

  4082
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  61

Martin last won the day on Juli 14

Martin had the most liked content!

About Martin

 • Rank
  Frekvent Medlem
 • Birthday 05/11/1975

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Malmö
 • Interests
  Foto :o)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Absolut ingen speciell Min tanke med landskapsfoto är att antingen använder jag mitt tele (70-300) för att kunna trycka ihop lite. Har ett par rätt bra från Söderåsens nationalpark med den som jag är nöjd med bland annat. Men annars har jag haft en 18-135 kitglugg som kom med kameran när jag köpte den, men den gav upp nu under semestern. Den har funkat rätt ok den med, men klart att det finns bättre. Är helt säker på att du har ett par gluggar som skulle funka alldeles utmärkt. Om du vill fotografera och inte bara socialisera, för det är ju inte minst en viktig del i träffarna
 2. Det har jag inte heller då jag inte ersatt den glugg jag brukar fotografera landskap med. Men det är ju goa gubbar och gummor man kan träffa och tjöta med och porträtt kan man ju alltid ta. Det finns några bilder som man aldrig kan missa. Conny kommer att käka, han är inte skygg så man kommer nära. Man behöver en rätt snabb slutartid för att frysa hans käkrörelser så man behöver inte en massa filter och annat. Har du sedan tur så drattar han i plurret när han skall ställa upp sitt stativ för ett loooooongshot och missbedömer de hala klipporna. Bara att knäppa på då också. Alla bilder publiceras sedan på ett forum nära dig såklart! Jag kan till 90% både den 4.e och den 11.e, finns ett par mindre saker kvar att lösa ut rent praktiskt. Folk från "södern", hur gör ni. Kör ni dagstur eller övernattar ni? Har vi ungefärliga tider på evenemanget?
 3. Martin

  Sirkön panorama från idag.

  Inte för att jag är proffs, men jag tycker ibland att panoramor har en tendens att bli långsmala (avlånga). Att ta på höjden avhjälper det lite. Och vill man vara riktigt ambitiös försöker man ta i två rader för att få ett riktigt stort panorama. Då brukar det kunna bli ett ganska bra material material att jobba med. Av egen erfarenhet vet jag också att det kan vara rätt bökigt om man tar mycket i sidled, för då får man också den böjda horisonten (distorsion?). Likaså om man står på en höjd och fotograferar, väldigt svårt att göra bra panoramor av omgivningen som gärna vill böjas (beroende på att vinkeln förändras).
 4. Martin

  Orkar ni fler fjärilsbilder?

  Haha! Men om du inte kan något har du haft en jäkla tur - för du har verkligen något att visa upp
 5. Martin

  Orkar ni fler fjärilsbilder?

  Ohyggligt trevliga foton! När har du utställning? Eller kan man gå kurs? Tvåa tilltalar lite extra, vet inte om det är den knallgröna bakgrunden eller om det är något annat. Men egentligen meningslöst att ens nämna, för alla håller ju yppersta klass...
 6. Martin

  Dagens bild

  Ja, klart det blir suddiga humlor när du missar så brutalt med fokus. Gör om gör rätt! (fast det andra flygfäet var ju väldigt snyggt - bra där!)
 7. Martin

  Bäverland igen...

  Beklagar din dåliga utdelning, bara en simmande modell samt en kung utan fisk. Skämt åsido, grymt fina bilder på kungen i en mycket trevlig miljö. Forsärlan var inte dålig den heller. Bävern är ju en bäver, om än inte modellande så gillar jag den ändå. Grattis till trevlig utdelning!
 8. Martin

  Kameraförsäljningen minskar kraftigt

  Bra fråga, och ganska intressant. I takt med att tekniken går framåt tror jag att många av de som hade en kompaktkamera förr använder mobilen idag. I många avseenden lika bra och anledningen till att många hade kompakter förr var nog helt enkelt för att man inte fick vettiga foton med mobilen (som man ju dessutom oftast har med sig). Jag upplever också att utbudet är avsevärt större idag. Jag vet inte om det också innebär att man kanske har skaffat sig ett par olika kameror för olika tillfällen (om man nu är mer inbiten) och sedan sitter ganska nöjd med det. Om man köper nytt är det man har ganska bra och går att sälja begagnat och den köparen hamnar då inte i statistiken som nyköp. Borde ha sett ungefär likadant ut på analogernas tid, men är helt ointsatt så vet inte. Är själv ganska oinsatt i de tekniska bitarna och läser en hel del om spegelfria vs med spegelreflex. Känns som att det kan finnas för- och emot båda teknikerna. Undrar hur den utvecklingen kommer att se ut framöver.
 9. Martin

  Fågelunge. Kommer den att klara sig?

  Och ett tips är att de där andra större fåglarna som gapar och skriker... de är inte ett dugg främmande för att göra närgångna flygattacker om man råkar komma för nära ungen. På vår parkering på jobb hade två ungar sökt skugga under min bil. Det gick sådär när jag skulle hem förra sommaren. Ja, inte för dem alltså utan för mig. Jag blev rejält attackerad och visste mycket väl om ungarna men såg dem ju inte så begrep inte problem först. Kom i alla fall in helskinnad i bilen och när jag startade den for de två ungarna iväg åt sidan från bilen sett och då insåg jag ju.
 10. Martin

  Grattis Fredrik H

  Jag är sen som vanligt men det är tanken som räknas va? Stort grattis på dagen och hoppas du hade en bra dag!
 11. Riktigt riktigt snyggt! Bra jobb Todde!
 12. Martin

  Flugor!

  Grymt snygga foton, som vanligt Mona! Skärpan precis där den skall vara!
 13. Martin

  Flugor!

  Alltså Conny..... de är inte så stora i verkligheten. Det är inte mycket att mumsa på, du blir inte mätt och lägger du dem på grillen blir det inte mycket kvar...
 14. Martin

  Jag ställer ut!

  En ny erfarenhet = rik på erfarenheter och upplevelser - icke att förakta!
 15. Martin

  Gräshoppor

  Jag håller med, antennerna är ett bra kännetecken för att särskilja huvudarterna åt.
×