Jump to content

Mona

Administrators
 • Content count

  17639
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  359

Mona last won the day on September 14

Mona had the most liked content!

4 Followers

About Mona

 • Rank
  Canon Forever
 • Birthday Maj 15

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

6652 profile views
 1. Tidningserbjudande

  Frågan är ju var jag ska göra med vasen när jag är ute och fotar? Känns malplacerad i väskan. Den här annonsen och erbjudandet är långt ifrån okej, och just nu pågår en mejlkonversation med Bonnier och flera fotografer, och Bonnier tar detta på högsta allvar. Det är deras danska partners som satt ihop annonsen, men det försvarar verkligen ingenting. Danskarna lever ju inte heller in någon stenålderskultur. Vi är många som reagerat och blivit förbannade. Har man erbjudande så ska dom vara riktade till alla och inte olika saker beroende på kön. Fan, vi lever på 2000-talet, inte på 1800-talet. Tidningen heter Digital Foto för ALLA. Ska det vara skillnader så döp om den till Digital Foto för män. En anmälan till Ro är inte långt borta. Ni kan ju fundera över hur bilden på killen är tagen och varför... Trevligt att några av er iaf fattade poängen.
 2. Solnedgång i hamnen

  Tack killar!!
 3. Klotterplanket

  Vi går miste om det goda brödet
 4. Tidningserbjudande

  Fick häromdagen det här erbjudandet ifrån tidningen Digital foto för alla. Skulle vara intressant att höra hur ni män ser på detta erbjudandet!
 5. Nikon D850

  Detta rättfärdigar ju inte Nikons reklamkampanj. Nikon har kvinnliga ambassadörer, MEN blev inte tillfrågade att medverka i reklamen. Ynkligt!
 6. Skåne del 2

  Kalasfina bilder med perfekt ljus! Mycket fina kontraster på sensommar/hösten när det har regnat, eller regnar. 2 & 5 blir mina favoritval här, men alla är egentligen lika bra! Kul att ni har ett delat intresse Be henne regga sig och få en egen profil
 7. Skåne del 1

  Riktigt fina bilder allihop! Extra fina tycker jag 2, 5 och 7 är. Jag har aldrig varit i Söderåsen, men hoppas kunna åka dit i år när bladen skiftar färg. Vad kul, nu fick vi en kvinnligt fotograf till här i forat
 8. Fick lite fotoabstinens och drog ner till hamnen när de regntunga molnen drog in ifrån stan. Blev ett par bilder innan regnet kom 1. 2.
 9. Testar länka från flickr

  Hur gjorde du Jens? Har också glömt..
 10. Nikon D850

  Grattis! Den var du värd
 11. Nikon D850

  Nej, Gerard har inte rätt!
 12. Nikon D850

  Sorry, men jag generaliserar inte. Stora flertalet män har inte en ålderdomlig syn på kvinnor och kvinnliga fotografer, men det förekommer oftare än du anar. Senast idag läste jag att en manlig fotograf tyckte att vi borde ägna oss åt knyppling istället för foto. Samma idiot skrev att "fotograf är ett mansdominerat yrke. Kvinnor har valt att inte söka sig dit i någon större utsträckning". Man undrar i vilken värld en del män lever i..
 13. Pinhålsbilder II

  Så häftig! Smått overkligt att det kan fastna något på filmen, och att man ser vad det är! Den där dubbelexponeringen är ju lysande! Det får du ta fler gånger! Detta är ju verkligen på riktigt och inte fejk som det vi håller på med med moderna kameror Riktigt roligt att se dina bilder
 14. Nikon D850

  Nej Gerard, jag känner mig definitivt inte förminskad här på forumet, eller i något annat forum heller där jag är med. I dom grupper där det finns en machokultur är jag inte aktiv, men medlem i några, så jag läser ibland vad som skrivs. Faktum är att fotovärlden har alltid varit förbehållen männen sen fotografins begynnelse. Det fanns en och annan duktiga kvinna förr i tiden också, men det var väldigt ovanligt att kvinnor fotograferade. Den där attityden från manliga fotografer har dessbättre luckrats upp och vi möts på samma villkor och respekt, men det finns fortfarande män som klappar oss kvinnor på huvudet och förminskar och förlöjligar. Jag har själv råkat ut för det vid flera tillfällen. Oftast är det äldre herrar, men det har också förekommit dom som varit några år yngre. Många gånger står äldre herrar och skrävlar vitt och brett om utrustning och inställningar, och detta är i deras ögon något "lilla tjejen" inte förstår! Det behöver inte uttalas, men man SER vad dom tänker, och ser deras minspel och kroppsspråk. Inte ovanligt att det slutat att jag fått tyst på samma herrar med min kunskap och visat deras okunskap och rena felaktigheter. Att det finns kvinnliga grupper beror på att det finns ett behov av att få en egen frizon där machokulturen inte härjar. Det handlar inte om att man ska slåss för jämlikhet för sakens skull. Det handlar om att få samma respekt oavsett kön. Nu är ju fb inget jämlikt forum, utan vem som helst kan skapa grupper för vad som helst! Det står vilken man fritt att skapa grupper utan kvinnor Det räcker faktiskt med att gå in i en butik som säljer fotoprylar, t ex Media Markt m fl för att man som kvinna betraktas som mindre vetande när man frågar efter en viss kamera, objektiv, minneskort mm. Jag handlar inte fotoprylar på dessa kedjor, men är jag där så är det svårt att titta bort från fotoavdelningen! En ung kille frågade om jag visste vad jag hade för kamera!!! OM JAG VISSTE...! Jag skulle nog med lätthet kunnat överta hans jobb med tanke på hur lite han själv kunde! När det gäller Nikons annons så är det verkligen beklämmande. Det finns hur mycket duktiga kvinnor som helst, dom hade inte ens behövt leta, men machokulturen lever fortfarande, och tanken föll dom inte ens in att ha med någon av dem. SKITDÅLIGT.
 15. Dagens bild

  Före regnet och åskan i kväll från mitt fönster Kunde inte bestämma vilken jag skulle välja, så det fick bli båda! 1. 2.
×