Jump to content

Mona

Administrators
 • Content count

  18446
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  373

Mona last won the day on Juli 5

Mona had the most liked content!

5 Followers

About Mona

 • Rank
  Canon Forever
 • Birthday Maj 15

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

7575 profile views
 1. Mona

  Glass!

  Haha! Ja, kanske det Hehe! Det skulle man kunna gjort Tack att du såg felstavningen! Det ligger en ny bild nu Så trist
 2. Mona

  Glass!

  Bilden blev väldigt dassig här på forumet. Tycker generellt att det ofta blir så om man jämför med t ex fb. Tog upp bilden i varsitt fönster och växlade för att se. Ni som kan se den på fb, gör gärna samma och berätta hur ni upplever färgerna. Glöm inte klicka upp bilden på båda ställena.
 3. Mona

  Glass!

  Varma sommardagar är glassdagar! Idag skapades en ny glassfavorit i köket! Mörk choklad med rostad mandel! PS... Ny och rättstavad bild! Den ordblinde hade varit i farten! Tack Gerard att du såg det
 4. Mona

  Ögon!

  Enl Wikipedia så förväxlas ibland hästfluga med fäbroms, vilket inte är samma sak. Då tolkar jag det som att en allmän gråbroms inte heller är en hästfluga!
 5. Mona

  Fjäril & Slända

  Vet inte hur det är på din kamera, men långt ifrån alla kameror har möjligheten att kompensera i autoläget. Inte ens min 5D III. Det kom först på senaste modellen av 5D. 1D X och även tidigare modeller av 1D har funktionen. Det kom först på 7D II också. Hur det är på Nikon vet jag inte, men skulle tro det är motsvarande modeller.
 6. Mona

  Fjäril & Slända

  S.k back button focus
 7. Mona

  Fjäril & Slända

  Jag menar exponeringskompensation. På de nya och dyrare kamerorna går det att kompensera i atuoläget. Jag saknar det på 5D III. Jag menar nu att ISO:t inte ska ändra sig om man kompenserar.
 8. Mona

  Fjäril & Slända

  Rolf, kan du kompensera i autoläget? Det borde ju gå på din kamera.
 9. Härliga bilder! Så skarpa och fina när man klickar upp dom Ja, kanske inte Sumlan då, men den var cool på sitt sätt! Jag borde nog plantera lite mycket lavendel... Frågan är om jag får ha fjärilarna i fred för hunden! Hon tror hon är fjärilshund, stackarn! Jagar fjärilar dagarna i ända trots att hon är en svamphund!
 10. Mona

  Fjäril & Slända

  Riktigt fina bilder tycker jag, särskilt 1 & 4! Vad har du för tid? Det där med auto ISO tycker jag är lurigt. Har en längre tid försökt använd det då många säger att det är sååå bra! Visst, ibland funkar det, ibland inte alls. Har massor av gånger fått för långa tider trots att ljuset varit bra, men ISO:t har inte ökat. På vissa kameror, t ex 7D II och 5D IV, där kan man kompensera i auto-läget, men inte på 5D III. Om jag verkligen vill lyckas med någon bild så tar jag en testbild för att se vilka inställningar som blir bäst. Det är ju inte alltid man har den möjligheten om motivet dyker upp hastigt så klart, men om jag väntat på herr och fru Bäver så har det funkat. Är ganska tveksam till auto ISO generellt om man inte kan kompensera exponeringen.
 11. Mona

  Ny på forumet, säg hej i denna tråd!

  Mjau mjau Steinar🐱 Här på forumet välkomnar vi mångfalden, så du är givetvis välkommen Vad har du för kamera?
 12. Mona

  Grattis Fredrik H

  Grattis i efterskott
 13. Mona

  Summer Greetings 2018

  Hur har du lyckats hitta en dåligtväderdag?!! Tur iaf om du inte får vara i solen. I morgon ska det visst bli en sån dag till! Skönt
 14. Mona

  Battlefront

  Haha! Riktigt kul serie Tvåan vinner! Den där ilskna saken till vänster är ju bara för kul! Att du lyckades fånga den är ju ett mirakel, så fort som dom fladdrar
 15. Mona

  Bäverland

  Ja, jag tror också chanserna är större på morgonen. Det är för mycket som stör på kvällarna. Träffade på flera som kom ner och fiskade, och dom stör det mesta Nästa gång får det bli tidigt! Ja, jag vet att ungarna är ute, men dom har setts på pinnen!
×