Jump to content

Ove555

Members
 • Content count

  65
 • Joined

 • Last visited

About Ove555

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Osby

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ove555

  Dagens fågel. Samlingstråd

  1. Svarthätta. Hona och hanne. 2.Fotograferade även den här duvan i dag som satt länge ca 4-5 meter upp i en björk.
 2. Ove555

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Ok. Tack för den informationen.
 3. Ove555

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Genom fönstret. Fasan.
 4. Ove555

  Var och vad får man fotografera?

  Har trott att det varit tillåtet att fotografera människor på allmän plats utan deras samtycke och även lägga ut bilderna på internet, men har börjat bli osäker på om man verkligen får göra det. Googlade på det, och en av sidorna jag fick upp var den här: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-far-du-fota-och-har-far-du-inte Där det bl a står detta: "Hur är det med att dela fotografier på människor som inte samtycker till att fotograferas? - Generellt så får du fotografera människor utan samtycke på allmän plats. Men här kommer också personuppgiftslagen in PUL, som ska skydda människors personliga integritet. Finns det en risk att de kan uppleva en kränkning av bilden kan det behövas tillstånd. Ansikten på nu levande människor som är identifierbara utanför den närmaste familj - och vänkretsen räknas som personuppgifter. Kränks de kan de bli ett brott mot PUL. Om man fotograferar människor när de gör något komprometterande och sedan delar bilden kan det också röra sig om förtal"
 5. Ove555

  Kallbadhuset i Varberg II

  Snygg bild Todde. En annan gammal byggnad som inte ligger så långt ifrån där vi bor och som jag tänkt fotografera framåt sommaren är Kronobergs slottsruin.
 6. Ove555

  Hur många GB minne har ni i era PC?

  På min senaste stationära dator är det 8bg Ram-minne . Sen är det 2 diskar, en C-disk på 102 gb och en D-disk på 1.8 tb. Men enligt säljaren som också har byggt datorn så blir datorns arbetsförmåga sämre om jag sparar (t ex bilder) på C-disken, så därför försöker jag bara göra det på D-disken.
 7. Undrar hur man lägger till genväg med Windows 10? Hittade nog det nu. Det måste väl vara den linjen med tre prickar näst högst upp i högra hörnet under x > vänsterklicka på linjen > och välj alternativet "Fäst den här sidan i aktivitetsfältet" > Klart.
 8. Ove555

  Dagens bild

  Tack för det! Då väljer jag kanske en sådan lins i stället för att köpa ett makroobjektiv. Har även ett 50 mm f/1,8.
 9. Ove555

  Dagens bild

  Blir det lika bra bildresultat om man sätter det på ett objektiv utan makro som med ett riktigt makroobjektiv? Har inget makroobjektiv, men om det blir lika bra som med ett riktigt makroobjektiv skulle jag kunna sätta det på mitt 70-200 f/2,8 med bildstabilisator.
 10. Ove555

  Första bilderna med D850

  Mycket bra bilder! Nu blev jag mer intresserad av ett längre objektiv.
 11. Ove555

  Taxåsklint Panorama

  Roligt att du fotograferat på Taxås klint. Har själv varit där några gånger genom åren, men det var längesedan senast. Men ska nog dit igen och fotografera när det börjar grönska. Jag tycker bild nr 1 är bäst av dom tre bilderna. Och du har fått panoramabilderna raka också. Hur fotograferade du dom och hur många bilder har du lagt ihop? Är intresserad av det eftersom jag själv har provat att ta panoramabilder, men har haft problem med att få dom raka.
 12. Har fotograferat i många år och när det varit aktuellt att åka någonstans har jag ofta tänkt, att då kan det vara roligt att ta med mig kameran och fotografera. I början var det enkla billiga kameror jag använde. på 80-talet blev det ett par analoga systemkameror också, den första en Chinon CS, och den andra en Chinon ce-memotron, och på 90-talet blev det en Canon eos 600. Och alla de tre analoga systemkamerorna köpte jag nya. På den tiden tyckte jag det gick bra att ha en kamera länge, men på de senaste 17-18 åren ungefär har ju utvecklingen av digitala systemkameror gått fort så då har jag velat uppgradera min utrustning oftare och det har blivit dyrare för mig än förr. Och ser jag bakåt i tiden hur många bra bilder jag tagit med mina dyra digitalkameror och objektiv så tycker jag inte det har blivit så många. Och nu funderar jag lite på att köpa ett Tamron 150-600 G2 telezoom också.
 13. Ove555

  Månen

  Tack för det Todde! Jag la dom i olika inlägg för att dom är tagna vid olika tillfällen och så tänkte jag att detta skulle kunna bli en tråd för månbilder för fler än mig.
 14. Ove555

  Månen

  Månen 2017 12 03. Moon 3 December 2017. Skåne, Sweden. Nikon D800, Tamron 70-200 f/2,8 by Ove_B, on Flickr
 15. Ove555

  Månen

  Månen 2018 03 23. Tog ganska många bilder på månen i går kväll, det var inte klart väder, men här har jag i alla fall fått en jpg-bild jag tycker är någorlunda bra. Nikon D7100, Tamron 70-200 f/2,8 inställt på 170 mm, bl8, 1/40, iso 100. Redigerad i LR 6, klarhet +56, skärpa +66.
×