Jump to content

Ove555

Members
 • Content Count

  108
 • Joined

 • Last visited

About Ove555

 • Rank
  Aktiv Medlem

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Osby

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ove555

  Multiexponering, Nikon D800?

  Löste problemet själv nu med ren tur. Gick in i menyn med pennan > Anpassade inställningar> Fotografering/visning > Bildhastighet för CL-läget, och ändrade där från 2 sek till 1 sek. Och då ändrades multiexponering från gråmakerat till vitmakerat i fotograferingsmenyn och går nu att välja.
 2. Ove555

  Multiexponering, Nikon D800?

  Har Nikon D300, D5100, D7100. På alla dem går det att ställa in multiexponering via fotograferingsmenyn och det ska gå på D800 också enligt instruktionsboken. Men när jag går in i fotograferingsmenyn på D800 så är multiexponering gråmakerat och går inte att välja. Undrar hur man gör för att avhjälpa det problemet?
 3. Ove555

  Var och vad får man fotografera?

  Kan erkänna att bland de bilder jag tycker är mest intressanta att titta på är just gatubilder och bilder bland folk. Så därför brukar jag själv ha svårt att låta bli att ta sådana bilder. Men brukar nästan alltid vara rädd att folk inte ska gilla det. Och reaktionerna har varit olika, en del har sett arga och irriterade ut, en del har sagt till mig och i a f låtit som de inte tyckt det varit ok att jag fotat dem, någon har skrikigt till mig att du får inte fotografera oss. En gång kom några tjejer ca 12-13 år gamla närmast kameran när jag skulle ta en bild, då sa den ena, jaså du är du en sån som gillar att fotografera unga. De flesta har inte sagt någonting, men sett förvånade ut när jag tagit upp kameran och tänkt att fotografera och många har inte lagt märke till att de kommit med på bild, och ett litet antal, bara kvinnor har gett ett bra bemötande.
 4. Ove555

  Hur hittar jag mina forumtrådar?

  Jaha. Ser nu att där är flera sidor på gamla trådar. Tack för det! 😊
 5. Ove555

  Hur hittar jag mina forumtrådar?

  Trodde nästan att alla ens forumtrådar som man själv startat finns lagrade under profilen. Tänkte jag ska fortsätta på en gammal forumtråd, men jag har inte hittat den.
 6. Ove555

  Svårtv regga sig

  Ok. Tack för det! Och förresten tack Hasse för att du tipsade mig om xponerat.se och bidrog till att jag kunde bli medlem här!
 7. Ove555

  Svårtv regga sig

  Ska försöka i alla fall. Finns det någon särskild länk som kan vara bra att bifoga då, så dom enkelt kan registrera sig om dom vill det?
 8. Ove555

  Svårtv regga sig

  Ja, och man kan ju ana att en del har ett stort intresse av fotografering bara av att titta på deras bilder, och då skulle i a f jag kunna tänka mig att skriva till en del jag känner tycke för och erbjuda medlemskap här.
 9. Ove555

  Svårtv regga sig

  Det här ett trevligt fotoforum. Men tillströmningen av nya medlemmar är ju inte så stor. Har hiten tills inte försökt värva någon medlem, känner tyvärr nästan inga som har något större intresse av fotografering. Hur ska man värva nya medlemmar, måste det vara dom man känner?
 10. Ove555

  Vinkelsökare.

  Jag trodde det skulle synas bättre i vinkelsökaren än utan den, men det gjorde det inte, och dessutom fick jag inte adaptern till D800:an att fästa riktigt.
 11. Ove555

  Vinkelsökare.

  Har fåt vinkelsökaren, men den är tyvärr inte så bra som jag förväntade mig.
 12. Ove555

  Favoriter på flickr?

  Tack för era svar!
 13. Ove555

  Favoriter på flickr?

  Undrar hur folk på flickr tänker när dom dom lägger bilder i favoriter? Har sett bilder där som jag tycker är jättebra som ingen lagt till i favoriter, och har även sett bilder som jag inte tyckt varit så särskilt bra som fått 100-tals favoriter. Undrar om det kan vara så att man vanligtvis får både mer visningar och favoriter på sina bilder om man är betalande medlem än om man är gratismedlem.
 14. Ove555

  Vinkelsökare.

  Ja, det blir nog stor skillnad mot nu. Det finns Nikon vinkelsökare men dom är ungefär dubbelt så dyra. Vet inte hur bra den här är, men enligt vad det står så är det en optisk vinkelsökare med mycket hög kvalité för så väl analoga som digitala systemkameror. Vinklingsbar i 360° 1x eller 2x förstoring +- 4 dioptrier och ger rättvänd bild. Har beställt en. Berättar sen hur jag tycker den är.
×