Jump to content

gerard ohman

Members
 • Content count

  907
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

gerard ohman last won the day on Februari 14

gerard ohman had the most liked content!

About gerard ohman

 • Rank
  Avancerad Medlem

Recent Profile Visitors

368 profile views
 1. Dagens mobilbild

  ekorrar...jösses...men hur vet Fredrik hur ekorrar ser ut på en grill...hmmm...
 2. VARDAGSTRÅDEN

  och den lille som syns i äggkoppen på min blombild har nu fått förtroendet att flytta hemifrån och bli sin egen. hoppas bara att den pyttelilla rottråden som växt ut klarar övergången från mjukt vatten till mindre mjuk jord. men jag ser noga till att hålla det fuktigt hela den första tiden. - detta var ju en jätteklängis som täckte hela fönstret innan jag klippte ner den och den bara tokdog av massakern. jag räddade yttersta spetsen på enda levande grenen, och detta är vad som blev kvar...fem små blad som nyss fått lite tillökning, två små små nya blad som kommer. kanske, kanske....
 3. Nattbild

  men du ska kanske inte signera den med ditt namn, Fredrik ( du kanske har nåt macro som lägger dit det automatiskt..?)
 4. Nattbild

  jag har helt slutat med raw. tycker inte att det är värt besväret med de jättestora filerna och all extra mjukvara som måste involveras. jag förstår att ni med riktigt bra utrustning vill ha optimala redigeringsmöjligheter, men för mig med en liten kompaktkamera så funkar jpg och Photoshop alldeles utmärkt. - och jag var ju tvungen att testa att skruva lite på din bild, Hasse... det går ju att få fram det man vill även ur jpg-en.! - men visst, din raw-optimerade är ju riktigt krispig och fin ! -förmodligen mycket bättre än vad man får med jipeggen. mitt försök:
 5. Ett sista besök i Sibirien

  NötvÄcka menar jag så klart....nötvecka..jösses fyra nötväckor är en hel nötmånad.
 6. hårig filt

  tack från mig och Peps! mörka plagg och katthår....suck. Ulf - det är lugnt, han följer inte med frivilligt in i tvättstugan. jag släpade med honom en gång när jag skulle mata maskinerna, men han var jätterädd därinne så han slipper hjälpa husse att tvätta.
 7. Ett sista besök i Sibirien

  jättefina bilder. jag tycker extra om 2an, nötveckan. superfint med ljusgrå bakgrund till den lilla grå spjuvern. de där vill Pepsen alltid umgås lite närmare med när vi är ute! kul att de så ofta står uppåner på trädstammen, de verkar inte bry sig om riktning så mycket.
 8. VARDAGSTRÅDEN

  bara kul att dela med sig ju. och jag gjorde en ny brödbit igår kväll. - lät den gräddas färdigt och svalna denna gången. den blev perfekt ! bra med köksmaskinen - jag orkar inte stå och knåda för hand. eller har inte lust.. degen blev lite hård först igår, men det är ju bara att hälla i en halv dl till med vätska. och så vrrrr vrrr med maskinen en stund till så blev den slät och fin. en matsked salt kan bli en liten gnutta mycket, två tsk räcker nog. men smaksak så klart. + dessutom penslades en skvätt olivolja över brödet innan andra jäsningen. blev ju inte ett dugg sämre av det... jag mumsade i mig tre stora skivor med smält smör på....sen znaaark... nattmacka.
 9. VARDAGSTRÅDEN

  tack Thomas, va kul att du gillar mitt tramsande
 10. hårig filt

  + husdjuret med mysigt ljus och varmt blänk i byrån. jag har möblerat om i sovrummet och fått det riktigt hemtrevligt. ber om ursäkt för att jag inte orkar klona bort allt katthår på Pepsens filt , får väl helt enkelt byta filt och tvätta denna....
 11. VARDAGSTRÅDEN

  hoppsan....ursäkta, men jag tänkte bara redovisa hur billigt det är med eget bröd. men det är klart att jag kan lägga upp en bruksanvisning också, boys ! smält smöret i en kastrull med mjölken, en matsked salt, kummin och lite vatten. bara fingervarmt, för jästen skall smältas i också, och den får inte värmas för mycket, då dör våra kompisar jästsvamparna. häll mjölet i en stor bunke, tillsätt jästsmörmjölkvattenkumminsaltblandningen och lite mer vatten, sammanlagd vätska cirka tre dl. knåda med köksmaskin, eller för hand för den ambitiöse, tills degen är slät och fin. cirka tre minuter med maskinen, tre timmar för hand. rulla ihop degen till en boll i bunken och lägg en handduk över och låt jäsa i en halvtimme. strö mjöl på en bakplåt, knåda degen lite lagom på en mjölad bänk och lägg den på bakplåten. med handlovarna knuffar man in botten på degklumpen till man får en så rund deg som möjligt. om den är rätt i konsistensen så flyter den ut precis lagom mycket sen så att den blir som på min bild. lämna att jäsa upp sig igen på bakplåten i ytterligare en halvtimme. värm ugnen till 200 grader och sen in med brödet i cirka trettio-fyrtio minuter. när skorpan är knackvänlig är brödet klart. jag sänker tempen till 180 efter fem minuter. min pappa gjorde alltid så, och nu gör jag likadant. låt svalna på galler med tyg över minst en halvtimme. LÅT SVALNA !! - Jag är en otålig korkskalle som naturligtvis tvunget skulle skära en bit av brödet direkt. tog nog ut det fem minuter för tidigt ur ugnen, och tryckte ihop det när jag skulle hålla i det för att skära min bit. och de fina luftbubblorna inuti var ett minne blott. tungt platt degigt bröd blev min belöning. men gott ändå....men nu vet jag. LÅT SVALNA. det bästa med färskt varmt bröd är ju att det är godast med BARA smör på. pålägg tar bara ner smakupplevelsen. tycker jag i alla fall !
 12. Dagens mobilbild

  oboj. att du törs....efter en bypass. jag skulle äta rivna morötter resten av livet. ibland blir jag lite orolig själv eftersom jag mumsar i mig allt som är gott fett och onyttigt. jag är 184 och väger 90kg. känner mig sund men flåset har ju varit bättre. att springa till busshållplatsen kostar. så jag går hemifrån lite tidigare... hoppas du vet vad som är bra för dig i alla fall ! det där ser ju sjukt gott ut ! var rädd om dig Conny !
 13. Klotterplanket

  men tippa snön här i Västerås för fasen !! ska ni bara kasta bort det som andra vill ha ? jag hatar slöseri.... jag ska tamejf smyga dit nån natt och knycka alltihopa !
 14. idé med vatten

  jo, jag är ju ett barn..
 15. High Key landskap

  jättefint !
×