Jump to content

gerard ohman

Members
 • Content count

  1018
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

gerard ohman last won the day on Mars 13

gerard ohman had the most liked content!

About gerard ohman

 • Rank
  Avancerad Medlem

Recent Profile Visitors

508 profile views
 1. Dagens fågel. Samlingstråd

  men vad fin ! som en and de luxe !
 2. Häftig skuggeffekt

  häftigt med skuggorna som visar precis vad man ser där nere.
 3. Suddmesar

  hehe...STUDS....
 4. Påskfjädrar

  vilken rolig matare...skitkul med joxen som står och blänger irriterat rakt framför skyltfönstret ! bra snickrat, Ulf ! men trastarna är väl jämngamla..bara hane och hona ! annars tycker jag att titan e sötast.
 5. Dagens bild

  vackert ! jag blir lite konf dock på själva remsan med vatten just ovanför bryggkanten....vill jag ha mer vatten ? mindre vatten ? eller är det perfekt ?
 6. Alice Cooper

  de är sanslösa..har överlevt sig själva på nåt vis. och varför tappar de ALDRIG håret ?? måste vara nåt avtal med djävulen tror jag..
 7. Alice Cooper

  kul bilder. Alice är en legend. som Stones. Jag var på konsert med Stones 1982 i Göteborg. de var pinsamt gamla redan då, -82...men de ska ut på turne nu IGEN !!! trettisex år senare....obegripligt... bara Storbritannien visserligen, men ändå....vad är det de dricker och röker egentligen ?? förutom massor av det... ungdomselixir ?
 8. Kallbadhuset i Varberg II

  mycket exotisk byggnad. gillar första bilden mest !
 9. raderat

  inga krångligheter alls. två bilder ovanpå varandra är två lager helt enkelt. om man suddar i översta så syns bilden under den där man suddar. lagermask är bara ett konstigt ord. Photoshop har hela översta bilden kvar i minnet. då kan man 'rita' tillbaka om man råkat sudda för mycket. jäkligt praktiskt. i min bild här ovan så ligger naturfotot överst och linjerna under. jag suddar runt stenen och man ser då linjerna som ligger under. hur simpelt som helst. som allt annat - bara krångligt tills man fattar...
 10. raderat

  jupp. det blir absolut ett visst djup i bilden på detta sätt. men mest är det en kul grej och bra övning med lagermaskandet..
 11. Ros

  jättefint! funkar så bra med mörk bakgrund till gula motiv.
 12. raderat

  Todde, - det är med Photoshop. jag tar och skär ut en liten remsa ur bilden, några pixlar hög men lika bred som hela bilden, med markeringsverktyget. sen 'drar' jag ut den i höjdled så jag får en linjerad 'vägg' med samma färger och storlek som på bilden. med hjälp av lagermask så tar jag bort en del av bakgrunden, och ersätter sen med linjerna. pyssligt värre... tack Ulf ! todde - här ett annat försök - jag tycker att det blir rätt coolt då jag har samma färgpalett på bakgrund som förgrund. just höstbilder med alla höstfärger lämpar sig extra !
 13. raderat

  tack Lars-Åke , Conny och Jens !
 14. raderat

  nej...ingen gillar mina bilder .....jag ska byta kameran mot en låda vin. och sälja katten till nån kinesisk restaurang. nää...de e lugnt. jag vet att jag lägger upp mycket skräp här. både i ord och bilder. jag gillar att 'redogöra' tydligen . men jag gillar i alla fall denna med katterna. så det så. Peps undrar vart kompisen tog vägen... men tydligen bara jag som tycker att den e kul..ingen har nånsin kommenterat den. kanske skulle struntat i 'linjerna'
 15. raderat

  eller hur.?! - jag tog bort ett gäng bilder som ingen ville se. man borde kunna radera hela posten om ingen kommenterat ju.
×