Jump to content

ToddeSwe

Members
 • Content count

  3567
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

ToddeSwe last won the day on Juni 3

ToddeSwe had the most liked content!

1 Follower

About ToddeSwe

 • Rank
  Nikon All The Way
 • Birthday 03/09/1963

Contact Methods

 • Website URL
  https://toddeswe.wixsite.com/toddeswe

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Alvesta
 • Interests
  Datorer, fotografering och min son i omvänd ordning. :)

Recent Profile Visitors

1769 profile views
 1. ToddeSwe

  The Photographer's Ephemeris PROGRAMTIPS!

  Ja jag var för snål men ska nog satsa på den! Men visst är det guld att kunna planera inför resor om man kan ta soluppgångar/nedgångar.
 2. ToddeSwe

  Bäverland igen...

  För att snacka dagens språk, kungen äger verkligen här. Ser ut att vara ett fint ställe det där.
 3. Ja jag har ju klarat mig med 24-70 och nu mitt 50 mm. Så landskap blir inga problem. Däremot smådjur som dagen börjar med är nog lönlöst. Träffarna är väl mest till för att umgås som jag förstått saken.
 4. Hörde tala som denna i en YouTube video jag såg om något jag glömt nu. Här kan du kolla solens uppgång och fall https://www.photoephemeris.com/
 5. Låter som underhållning på riktigt! Vad hade du för landskapsglugg?
 6. Näh det är ju klart Vi får se hur det blir, ska ju sova hos min syster och det måste klicka också. Pojken ska lämnas antingen där eller hos mamman, det ska också klicka. Gör vad jag kan för att komma, tack för det Conny, en kurs i filterfotografering kanske ... Ja ja vi får se! Ett Schema över dagen lite löst hade varit skoj. Tror inte jag följer med på bäverjakt heller då jag inte har utrustningen som krävs.
 7. ToddeSwe

  Time for a selfie

  Första bilden är ju otroligt bra, har lite svårt för kattbilder annars.
 8. ToddeSwe

  Sirkön panorama från idag.

  Jag gjorde nyss en test från balkongen min och tja du ser själv. Stora förhoppningar på att detta ska lösa sig har jag iaf. OCH övning ger färdighet. Har ju vattenpass inbyggt i stativet men kameran är monterad som vanligt. 1. Ihopplagd med Lr endast 2. Justerad med adaptiv vidvinkel i Ps Tyvärr blir det inte mycket kvar av bilden, men detta var ju på nära håll så en landskapsvy borde bli bättre. Hittade nog en billig lösning på kameramonteringen här: https://www.cyberphoto.se/info.php?article=214726 Ännu billigare på Wish, den andra behövde ett snabbfäste för skena också, här ingår det: https://www.wish.com/product/5969dd02c43e2c76b1d39356 Ny test med PTGui Bättre med bilder från tidigare idag. Notera cyklisten som swishar förbi.
 9. Känns inte som om jag riktigt har den utrustningen jag behöver på denna träffen så jag hoppar nog.
 10. ToddeSwe

  Sirkön panorama från idag.

  Jag hittade ett program PTGui och där har dom ett par tutorial videos som förklarar precis det du säger här. Jag har helt enkelt tagit fotona fel. Det enda rätta jag gjorde var en rejäl överlappning. Man ska rotera runt objektivet och inte runt kameran tex. Så där har vi svaret! Som du säger så finns det en ställning man sätter på stativet som gör att man roterar runt objektivet istället. Tack för engagemanget Ulf som alltid! PS Vad tror du om att använda 50mm på stativ och snurra runt där, huvudet ska vara gjort för panoramafoto sirui e-20 huvud har jag. D.S
 11. ToddeSwe

  Sirkön panorama från idag.

  Samma 24-70mm som jag alltid har använt när jag gör panoramor eftersom det är 24mm som ger mig mest info. Jag gjorde enligt guiden igår en ny med Ps. Vet inte om den är så mycket bättre. Man fick dra och slita släjv i en linje för att räta upp hela bilden. Kan posta den sen så får du se den iaf.
 12. ToddeSwe

  Yashica FX-1 med tillbehör.

  Ja det ska bli skoj att se hur bilderna blir. Funderar på att köpa denna bara för skoj skull: https://www.etsy.com/se-en/listing/585466129/small-black-leather-shoulder-bag-camera?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=70s camera bag&ref=sr_gallery-1-16 Eller något som kommer från den tiden.
 13. ToddeSwe

  Sirkön panorama från idag.

  Hittade en förklaring här: https://photofocus.com/2013/11/09/how-to-stitch-panoramic-photos-with-adobe-photoshop/
 14. ToddeSwe

  Sirkön panorama från idag.

  Men Cope tyckte det var bra Du har rätt Ulf, förstorade upp det och kollade hela kanten. De två sista panoramorna har fått detta problemet med. Ändå så tog jag bort kromatiska avvikelser och profilkorikering på objektivet före jag satte ihop dom. Kan du dra förloppet på hur du lägger ihop en panorama. Jag gör mina i Lr. Testar nu under tiden jag skriver att göra en med Ps istället.
 15. ToddeSwe

  Bjurkärrs Naturreservat (Sirkön)

  Absolut! Nästa gång blir det full mundering och en elektrisk flugdödare! Sen ska man ju gå runt allt också. Vi var ett par hundra meter in på stigen bara.
×