Jump to content

A-L

Members
 • Content count

  1528
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  71

A-L last won the day on Mars 4

A-L had the most liked content!

About A-L

 • Rank
  F n i en fotosvacka...

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  "Bästkusten"

Recent Profile Visitors

1574 profile views
 1. ...hmm... dagens fundering... I vilket läge ligger kamerorna förpackade när man köper dom? & hur länge kan de ha legat så? Skiljer det sig åt mellan olika märken/modeller? Jag kommer inte ihåg hur det var med min(a) & sparar inte heller kartonger. Min kamera hamnar i olika positioner i väskan beroende på vilket objektiv som sitter på.
 2. Pussel 100 bitar

  Ulf hade redan hittat & beskrivit det där med slajsa bild så jag tillägger bara att det där med "normalt" är överskattat! Lånade Peps lite till en annan ps-lek:
 3. GRATTIS CONNY

  Grattis!
 4. GRATTIS TODDE

  ...kanske sist på bollen, men än sen - Grattis i efterskott!
 5. Panoramafotografering.

  Panorama hör inte till mitt slags fotande så jag själv är nog inte mycket till hjälp. Ingen alls faktiskt. Men kanske du skulle ha nöje/nytta av Moderskeppets/Patrik Larssons panorama-kurser. Visserligen betal-medlemskap (129.-/mån) men man behöver ju inte vara medlem mer än 1 enda månad. Passar man på/har tid att titta på några andra kurser under den tiden så är det väl använda kronor.. Jag (som f n är medlem där) kikade lite snabbt över innehållet på panoramakurserna och man får reda på hur man kan ställa/mäta in optiskt centrum/nodalpunkten för (de) objektiv man använder på panorama-skena. & hur man redigerar panoramor, bl a kan PS t ex "automagiskt" fylla ut tomma hörn i ett panorama om det inte är allt för komplexa motiv. ( Ang programvara i redigeringskursen - Inspelad i Lightroom 6 och Photoshop CC. Fungerar i Lightroom Classic och Photoshop CS5, CS6 och CC2018.)
 6. Ingen som ser mig nu, va'?

  Trots alla försök genom åren har jag inte en enda bra bild på varken skata, kråka, sparvhök/duvhök eller korp... De har ögon över hela kroppen och nå'n slags inbyggd radar som varnar på lååångt håll... Av nötskrikorna är det bara den nötgalna nötskrikan som fastnar på bild. Suget efter jordnötterna segrar över skyggheten. Minnet är inte så bra hos mig, men jag tror flera här på forumet har någon av Tamrons 150-600 zoom-versioner till fågelfoto . (Bland annat) Fast man har ju aldrig "tillräcklig" brännvidd när det gäller fåglar ändå...
 7. Välkomsthälsning

  ...bildbevis kommer? Min ekorr-ligist hälsar till Smålandssläkten:
 8. Ingen som ser mig nu, va'?

  Tack snälla! Jag har en Olympus OM-D E-M5 II och använder oftast Panasonic-zoomen 100-300 (den första modellen) till fåglarna. Fotar alltså med vad som kallas micro-4/3. Mitt fågelfotande bygger på mutor/matning. De senaste åren även sommartid. Har bott & har haft fågelmatarna på samma plats många år nu så stamgästerna är vana vid att se mig. Kan alltså oftast fota dem sittande/ståendes helt öppet på altanen. En del skyggare individer fotas dock genom köksfönstret. (Jag har en del hälsoproblem som begränsar mig så motiven behöver liksom komma till mig istf tvärtom.)
 9. Tack! ...ja, nu vet du ju vad som gäller: Nötter!
 10. Kungsfiskare - Den blå opalen

  Den lilla blå lyser verkligen!
 11. Välkomsthälsning

  ...ojojoj, nog bäst du skriver en kom-ihåg-lista tills nästa tur jordnötter hasselnötter hampfrön russin äpplen ..om du ska få nån stjärna i boken...
 12. Panorama

  Läckert!
×