Jump to content

Ulf Ekström a.k.a Himma

Members
 • Content count

  2915
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  91

Ulf Ekström a.k.a Himma last won the day on November 12

Ulf Ekström a.k.a Himma had the most liked content!

About Ulf Ekström a.k.a Himma

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.flickr.com/photos/himma66/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ljungby
 • Interests
  Foto, fåglar och hockey.

Recent Profile Visitors

1251 profile views
 1. Vintermorgon vid sjön

  Urtjusigt från början till slut. Avstår att välja favoriter då alla är lika bra. Tänk om man bodde så vackert.
 2. Fågelmatning i skogen

  Tack.
 3. Det här kanske kan vara nåt för dig Mathias :)

  Så är farligt att tänka, brukar sluta med att man inser att det fattas både det ena och det andra i kameraväskan men då har man aldrig så man klarar sig vad det gäller det ekonomiska.
 4. Fågelmatning i skogen

  Tack alla tre för era gillanden.
 5. Fortsætter i Norge

  Wow så vackert och häftigt. Här vill jag också vandra runt och känna av tystnaden och storslagenheten. 4 och 5 är fantastiska skildringar av det mäktiga landskapet.
 6. längta..

  Snyggt inramat av en vacker vy. Vi får hoppas på en riktig vinter så du kan fota denna vyn med snötyngda träd och spegelblank is på sjön.
 7. Script för nedladdning

  Spara filen på datorn där du vet var den finns. Öppna sen en bild i photoshop och gör de justeringar du önskar, ställ sen in lämplig storlek typ 1200 px bred. Gå in under menyn File-scripts-browse och leta upp scriptfilen du sparade och vips så får du en liten remsa i nederkant av bilden. Detta gäller Windows, hur det funkar på en mac har jag ingen aning om men troligtvis nåt liknande.
 8. Fågelmatning i skogen

  Tack alla vänner.
 9. Script för nedladdning

  Jag gör det i PS. Har gjort ett action med storleksändring, slutskärpa, script, Copyright och spara för web så det är ett klick för alla de delarna.
 10. Fågelmatning i skogen

  Vår lokala fågelklubb har en matning i skogen och där brukar det vara gott om fågel och så även igår när jag gjorde ett besök under eftermiddagen. Ganska dålig ljus gjorde att iso:t fick höjas. #1 Gulsparv #2 Entita #3 Trädkrypare
 11. Script för nedladdning

  Vill ni prova scriptet jag använt för att lägga till exifinformation i nederkant på bilden så kan ni hämta det här. https://www.dropbox.com/s/kwa6zlz7u53tka0/StampExif.jsx?dl=0 Jag har anpassat det efter mina behov och önskemål med bla teckensnitt "AlexaStd". Vet inte vad som händer om man inte har det installerat, fungerar det inte så får man antingen ladda ner teckensnittet eller ändra i scriptet. Personligen tycker jag att textremsan är lagom till bilder som är ca 1000-1200 pixlar breda.
 12. Dagens fågel. Samlingstråd

  Haha då har vi gjort samma resa då.
 13. Dagens fågel. Samlingstråd

  Tack J o F. Visst är det ett lyft med snö, åtminstone jämfört med regnet som strilade ner mest hela dagen.
 14. Dagens fågel. Samlingstråd

  Tack Mona. Jag delar gärna med mig av scriptet om du vill prova det. Själva tillverkningen av scriptet ska jag inte ta åt mig äran för utan det var ett som jag laddade ner och ändrade efter mina behov och önskemål. Det var mycket trial and error men till slut fick jag med det som jag ville ha med.
×