Jump to content

Mr.T

Members
 • Content count

  532
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Mr.T last won the day on Augusti 17

Mr.T had the most liked content!

About Mr.T

 • Rank
  Avancerad Medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Gôteborg
 • Interests
  Omfattande.

Recent Profile Visitors

2076 profile views
 1. Tack själv ! Det är naturligtvis väldigt roligt att mina ansträngningar uppskattas. Det sporrar till att försöka göra än bättre framledes. Dessutom tycker jag det är roligt. Naturligtvis är det som du säger, det är jag som blandat bort korten. EU-moper får inte framföras på cykelbana, det är den andra modellen som bara får köras i 25 km/h som får framföras på cykelbana. Tackar för klargörandet, (och påminnelsen) !
 2. Han får väl prata engelska på Gotland, de flesta är nog engelsktalande där också...😉.
 3. Intressant att du har kunskap om den Svenska historien. Fyll gärna på med mer och upplys oss oinvigda, inte minst om denna bortglömda del !
 4. Aha ! Du menar att en rysk regent har deporterat svenskar från de Baltiska staterna under den tiden dessa låg under Rysk överhöghet !? Eller har jag missförstått något ?
 5. Jo, att katamaraner är dyrare, det kan jag förstå, men 6 000 :- 😲. Det är inte "lite dyrare", det är rent ocker, på gränsen till kriminellt skulle jag säga. Stämmer. Med jag vill dra mig till minnes att det skall finnas något sådant i Baltikum också, en kvarleva från stormaktstiden, där en (eller flera ?) av de numera Baltiska staterna ingick i ett svenskt protektorat. Jag kan inte dra mig till minnes att Ukraina, (eller någon del av nuvarande Ukraina) har ingått i det Svenska territoriet under stormaktstiden, men du kanske känner till något jag inte gör ?
 6. Ja, det är ju helt klart intressanta platser. Det finns ju en svensk-by i Baltikum, jag minns bara inte i vilket land, där man fortfarande talar svenska. En kvarleva från den svenska stormaktstiden.
 7. 6 000 för att ta med sig egen bil på färjan ? Det var det grövsta, sa flickan. Är du säker på att det bara handlar om transport av bil ToR Gotland ? det låter orimligt högt, kan jag tycka. Men om det är så, då är naturligtvis en hyrbil att föredra. Ja, det är ju rent förj*vligt. Man kan ju ta en taxi de sista hundra metrarna, i o f s.
 8. Tycker verkligen att ni som aldrig varit där skulle åka. Bara att komma till Visby och mötas av ringmuren när man lämnat färjeläget och är på väg in mot stan, är en upplevelse i sig.
 9. Förstår dig. Som jag skrev, så var det mer än en gång jag frågade mig vad i h*l*e*e jag har gett mig in på, t ex inte minst i samband med att jag skulle upp för backen i Bollebygd, om du vet vilken jag menar. Har full förståelse för ditt resonemang. En klen tröst i sammanhanget är att det är farligt att leva. Sannolikheten för att man skall råka ut för en händelse som en vacker dag, förr eller senare, släcker ljuset i ögonen på en, är 100 %. Frågan är då; Dör man mindre, om man lever mindre ? Dessutom kan det vara skönt att kunna återuppleva sina minnen i den mån man kan, utifall att man blir sittande på hemmet eller blir liggande i en sjukhussäng, det vet man ingenting om. Bättre att leva på sina minnen än att ligga och ångra sig att man aldrig gjorde det man ville göra, medans man kunde. Dessutom får man väl köra med EU-moped på cykelbanorna, och då är man ju avskild från övrig trafik. Jag kan dessutom lägga till att det är inte ofarligt att cykla heller, jag har själv råkat illa ut på cykel två gånger, så med det sagt, skulle jag råda dig att ta det där klivet ut i det okända bara för att upptäcka att det (kanske) inte var så farligt i alla fall. Dessutom, eftersom du är osäker, kommer du säkert att agera på ett sådant sätt i trafiken att du minimerar riskerna att bli indragen i någon olycka, som när du skall över en korsning eller göra en sväng t ex. Om du går till en Mc-butik och köper dig ett ställ som är lämpligt för transport med tvåhjuligt fordon (och då menar jag inte cykel), så kan du minimera risken med att du blir allvarligt skadad om du går omkull. rejäla kängor och ett par handskar skyddar dig från mindre allvarliga incidenter på fötter och händer, även ett ryggskydd är lämpligt att införskaffa. Hjälm är så självklar att det inte ens behöver nämnas. Nackdelen med alla dessa skydd (och då tänker jag främst på ett ställ och kängor) blir uppenbar när man skall knalla omkring och fotografera, fråga mig gärna hur jag vet.
 10. Känner igen det där, men för att jag skall kunna sitta och skriva en någorlunda sammanhängande story och komplettera med bilder som beskriver det jag försöker återge i text, då måste förutsättningarna vara de rätta. Solen och Månen måste ha rätt position på himlavalvet i förhållande till hur de andra planeterna rör sig, och det är tyvärr inte fallet just nu. Jag tror nog att det kommer att bli en "jaw-dropper" när jag väl släpper den bomben. Ser fram emot era reaktioner, när slutet väl kommer 😂😛.
 11. Du får ha lite tålamod. Jag har en gäng bilder från mitt besök i öknen, men det finns tyvärr andra prioriteringar som måste tas om hand om.. Det kommer så småningom, jag kan bara inte säga när.
 12. Saken är att förklaringen till valven i muren fick jag på stadsvandringen, det är inget jag själv har hittat på, bara för att förtydliga 😉.
 13. Du vet naturligtvis bäst själv vad som passar dig, men om du tänker att stanna under bara en vecka och om du då tänker kuska runt, föreslår jag att du tar med dig en bil (om du har någon), alternativt hyr en på plats (men det kan bli en dyr historia). Själv tycker jag det bara är spännande att upptäcka nya platser och om jag hade haft möjlighet hade jag nog gjort till som en huvudsysselsättning. När man kommit till en ny plats, stannat ett tag och sedan tröttnat, då är det bara att dra vidare och upprepa steg ett osv. Hade kunnat passa mig väldigt bra. Det som hindrar mig är finansieringen...😁.
 14. Tack Rolf för de vänliga orden. Förhoppningsvis blir jag än bättre på att använda mig av det skrivna språket, men övning ger färdighet, sägs det. Nu skall jag bara avsluta tråden om Marocko också, men jag tror inte att jag fortsätter med den idag, då det var en del jobb med att få till bilderna rätt i denna tråden. Och med det sagt, ser jag att denna reseskildring vad det avser Gotland, som avslutad. Tackar för visat intresse !
 15. Som alltid är det roligt om ens ansträngningar uppskattas. Det är ju lite jobb att välja ut, sortera, ladda upp och skriva tex så att det blir en sammanhängande berättelse. Tycker defenetivt att du skall besöka Gotland, Augusti är en bra månad . Ta gärna två veckor om du kan, så att du slipper stressa, då det finns mycket mer att upptäcka än vad jag har redogjort för här.
×