Jump to content

Mr.T

Members
 • Content Count

  589
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Mr.T last won the day on September 5

Mr.T had the most liked content!

About Mr.T

 • Rank
  Avancerad Medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Gôteborg
 • Interests
  Omfattande.

Recent Profile Visitors

2151 profile views
 1. Mr.T

  Appen för landskapsentusiaster

  Preeciiisss 😂 !
 2. Mr.T

  Appen för landskapsentusiaster

  Njaaee, jag skrev att jag läser mer om foto än vad jag fotograferar, inte att jag begriper det jag läser 😛.
 3. Mr.T

  Appen för landskapsentusiaster

  Ja, det är en väldigt avancerad app, det är därför det kanske behövs en workshop, som du håller i. du är mycket duktigare än vad jag är på att hålla på med foto. Jag läser mycket mer om foto, än vad jag faktiskt fotograferar. Nej, jag är nog inte rätt person att hålla i någon workshop.
 4. Mr.T

  Appen för landskapsentusiaster

  Bra idé. ! Kanske kan du hålla i en PP-workshop framledes !?
 5. Mr.T

  Appen för landskapsentusiaster

  Saken är den att jag själv tänkt starta en tråd om denna appen, men kan konstatera att du han före 😊. Och javisst förefaller det vara en synnerligen kompetent app, nu gäller det bara att lära sig den och förhoppningsvis kunna planera in någon spännande bild med hjälp av den. Sedan skall det hela gärna sammanfalla med en ledighet i schemat, men det får tiden utvisa. Men absolut, osannolikt kompetent app är det. Särskilt augmented reality gillar jag, det är bara att få kläm på hur man skall använda det. Jag läste att det tog tre år för teamet som utvecklat den, att få den färdig och i ljuset av det är väl kanske 109 :- inte så mycket att orda om.
 6. Mr.T

  Appen för landskapsentusiaster

  Inga problem, men ära den som äras bör, Det är ändå Mona som tipsade om den först, även om det var för några år sedan...
 7. Mr.T

  Appen för landskapsentusiaster

  Verkligen ! Det tycker jag verkligen !! Alltså, nu kan jag bara tala för mig själv, men jag tycker inte att det är så svårt att förstå (det mesta), däremot kan vissa fackuttryck ställa till det. Men om du upplever språket svårt, kanske Google translate (eller liknande), kan vara behjälpligt !? I annat fall kan det kanske vara en väg och anledning till att förbättra sina språkkunskaper ? Som sagt, det tycker jag att du skall göra. Inga problem ! Det är ju bl. a för att sådana här forum finns; För att kunna hjälpa varandra...
 8. Mr.T

  Appen för landskapsentusiaster

  Köpte precis (igår) Photopills (för Android), den kostade 109 :- . Kan kanske tyckas vara i saftigaste laget, men med tanke på vad man får, är det peanuts i sammanhanget. Jag har också (sedan tidigare) de appar som nämnts i tråden, men jag avinstallerade dom med en gång, och nu har jag bara TPE och Photopills, där den senare sannolikt ersätter den förstnämnda. Jag har också en app i telefonen, som ibland plingar till och då får man en kundenkät att svara på, som tar en eller två minuter. När man gjort det, så får man en eller ett par kronor som sedan kan användas i Google Play. Det är de pengarna jag använt för att köpa TPE och Photopills, sånär som på ~30 :-, men det kan jag leva med. Låt mig kort nämna att denna app, Photopills, är sannolikt den enda du behöver (för resten av livet), för så många möjligheter och verktyg den innehåller, kommer att ta oöverskådlig tid (för mig i a f), att få kläm på . Utöver appen får man också tillgång till gratis e-böcker att ladda ner, samt tillgång till en massa videoklipp som beskriver appens olika funktioner och även om jag bara haft den sedan igår, kan jag varmt rekommendera den, om du (som fotograf), känner att du vill komma vidare i ditt fotograferande, där resultatet inte är av en slump eller av ren tur, utan en medveten process. De bästa bilderna är sällan tagna som "lucky-shots" även om det naturligtvis finns mängder med sådana också, utan dom är noggrant planerade, för att uppnå önskvärt resultat. Avslutningsvis laddar jag upp ett par e-böcker av en hel drös (som är fria att sprida), så kan ni själva bedöma om ni tycker att det kan vara värt en dryg hundring. Det som möjligen kan vara en tröskel är att de är på engelska, men om man inte glömt bort den engelska man fick lära sig i skolan borde det inte utgöra något hinder. Och om inte annat, får man anledning att friska upp sina engelskakunskaper och dessutom lära sig några nya fackuttryck. Rekommenderas starkt, trots att jag själv bara har haft appen sedan igår ! photopills-user-guide.pdf P.S. Bara den här e-boken på 458 sidor kan väl vara värd en dryg hundring 😋; photopills-exposure-en.pdf
 9. Mr.T

  Valet 2018

  Delar i stort det du anger. Jag har också ett intresse av politik, som på senare tid har ökat, men jag tycker det är jävligt skönt att det är över, för det blev minst sagt påträngande då det närmade sig finalen. Jag är också av den uppfattningen att vi skulle ha ett system liknande det som är i Schweiz, med direktdemokrati, även om röstning genom mobilen på daglig basis kanske är att dra det lite väl långt, i dagsläget. Men jag är inte främmande för idén, om det gick att genomföra i praktiken.
 10. Mr.T

  Valet 2018

  Sant, det kommer nog att ta sin lilla tid, tills dom inser att det inte går att bilda en regering utan stöd av SD, Precis ! Ett nyval skulle bara leda till att bekräfta den nu rådande parlamentariska ordningen, ingenting annat. Kristersson ville ju se fler vuxna i rummet, kanske är det dags att axla den rollen nu då !? g man viull eller inte.
 11. Mr.T

  Valet 2018

  Så jä*la klockrent !
 12. Mr.T

  Vinkelsökare.

  I know what u mean 😉.
 13. Mr.T

  Vinkelsökare.

  Felpost.
 14. Mr.T

  Vinkelsökare.

  Absolut ! Ständigt dessa kompromisser, men jag måste (återigen) säga, att en vinklingsbar skärm skulle kunna vara väldigt användbar i många, (de flesta (?)) sammanhang.
 15. Mr.T

  Vinkelsökare.

  Det är ju onekligen en fördel att kunna göra det, men vid tillfällen då ljuset är ogynnsamt för denna typ av vinklingsbara skärmar upplever jag att en vinklingsbar sökare vara guld värd, men med det sagt är resonemanget är rent teoretiskt, då jag inte har något kamerahus med vinklingsbar skärm. Dessutom skärmar (!) man av omgivningen med en vinklingsbar sökare, jämfört med en vinklingsbar skärm, men med det sagt skulle jag absolut inte säga nej till ett kamerahus med vinklingsbar skärm. Med risk för att framstå som dryg så säger tumregeln att för det mesta får man vad man betalar för. Kolla om du inte kan hitta en begagnad på Fs, eller på Ebay t ex, och begränsa då sökområdet till Europa, så att du slipper en massa extra avgifter. Har du tur, kan du finna ett fint ex (som jag gjorde) i Japan, även om du inte kommer undan med halva nypriset. Och på kvaliteten av Nikon original har jag inget att anmärka på, utifrån min begränsade erfarenhet av att ha använt den.
×