Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 05/24/18 in all areas

 1. 5 points
  Robert

  Klotterplanket

  Jo, kom som inte med i min lite enkla tanke. Alla kanaler är självklart bra men för mycket av ex. fb gör att man blir beroende av likes och riskerar att liksom tappa bort själva kärleken till fotandet. Det blir ett race om vem som får flest klick innan bilden är djupt begravd i flödet till skillnad mot forum där man relativt enkelt kan gå tillbaka samt där det hålls reda på vilka trådar man missat (oftast). FB är som radioteater medans forum är likt en bok när det kommer till att "gå tillbaka", något överdrivet.
 2. 5 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Nikonforum nedlagt!

  Vilken tur att det är så högt i tak här på Xponerat. Utan lite skämt så hade jag gett upp för länge sedan.
 3. 5 points
  A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Första barnakullen på Café Flax i år! Mitt under en svartmulen åskskur kom grönfinken med 4 gringnälliga ungar i släptåg...
 4. 4 points
  Rolf

  Lite fåglar och en ekorre

  Lite blandade bilder, klicka upp dom i lightboxen. 1. Nötväcka kolla om ett gammalt hackspettsbo kan duga som boplats, det kunde det. 2. Drillsnäppa. 3. Storskrake startar, här fick AF visa vad den gick för. 4. Hacke säkrar artens fortbestånd. 5. Här snickras det så spån och flisor yr. 6. Blåmes som flyttat in i ett övergivet hackspettsbo. 7. Gröngölingen poserar så snällt. 8. Även ekorren gillar övergivna hackspettsbon.
 5. 4 points
  ToddeSwe

  Sländor, nähä ... :) Idag jackpot!

  Hepp! Ja vad gör man på nationaldagen om inte hedrar den med en fotorunda vid nyupptäckta "kyrkviken" i Blädinge... 1. Trodde inte det var sant när denna landade inom räckhåll där jag satt på min filt och väntade. Fyrfläckad trollslända om jag inte har helt fel... 2. Spjutflickslända Denna ville inte stick så jag fick flera chanser att gå närmare. 3. Spjutflickslända 4. Mörk Lyrflickslända?
 6. 4 points
  Det här var ju inte bra, hur fanken ska man kunna rangordna bilder som är sjukt bra rakt igenom hela serien. Tycker vi ska ha en regel som säger att om man postar en bra bild så måste man posta två halvdåliga. Ska jag ändå försöka mig på en vinstpall så är nog nummer fem segrare, riktigt bra ögonkontakt med fotografen samtidigt som träflisorna yr runt omkring.Därefter kommer bild sex och sju, blåmesen för den fina rörelseoskärpan i vingarna och gröngölingen helt enkelt för att det är ett vackert porträtt. En liten reflektion: Om man ska se det pornografiska i bilden när hackspettarna gökar (kul va!) så undrar man vem som kört upp en pinne i anus på trädet.
 7. 4 points
  Mona

  Klotterplanket

  Fb har ju den fördelen att det är lätt att dela med sig via mobilen i realtid och att hålla kontakt med vänner. Jag gillar det! Men mitt hjärta finns förstås här på hederliga forumet Tycker det är bra med olika kanaler att nå ut, men om man ska räkna till klirr i kassan så har det inte gett mig något! Det är heller inte min ambition. Jag tävlar inte om likes, men likes blir ett slags kvitto på att man syns och kanske på att några gillar ens bilder. Nu är jag inte särskilt aktiv i några grupper trots att jag är admin i flera, och medlem i många fler. Fb är en bra informationskanal på väldigt mycket, både specialintressen och nyheter. Jag säger som Jens, det hade varit kul om vi alla hade varit grannar! Vilka forumträffar vi skulle haft
 8. 4 points
  gerard ohman

  Nikonforum nedlagt!

  och man kan vara lite dum ibland och skämma ut sig lite utan att man blir bannlyst. jättebra. jag har ju en ganska direkt personlighet och slänger ibland ur mig ord fortare än jag borde. men har alltid blivit förlåten. hittills. hehe.. men de flesta här fattar väl att jag bara är knäpp...inte elak ! ett riktigt bra home away from home, detta.. !
 9. 4 points
  Cope

  Dagens mobilbild

  Här är jag ikväll... Rullar vidare mot nästa mål...
 10. 4 points
  A-L

  Dagens bild

  ...visade sig omöjligt att få perfekt pose & skärpa på denne oerfarne modellen. Han hann också vurpa ned från magnolian ett antal gånger under sessionen, men här är han i a f: Café Flax' första ekorrunge för sommaren 2018!
 11. 4 points
  Odie (Thomas)

  Badvatten!

  Men va f-n står du och pinkar i badvattnet!!!??
 12. 4 points
  gerard ohman

  Dagens bild

  nyss fått pengar, cyklade till Willys i sommarvärmen. 332.25 kr senare : och jo..gräddosten måste ju öppnas genast för att kontrolleras å så där...alaskafisken verkar jättebra, fyra separata små block ( 18.90 ! ), lätta att ta fram en i taget. jag började tina upp en direkt för att se om Pepsen kanske vill ha som omväxling till allt torrfoder. och en citron delades genast och kramades hårt i en tillbringare kallt vatten. jag dricker aldrig läsk nuförtiden..på tok för sött för mig. Tropicana juice slinker ju ner dock. halva priset! godis för en tia +6 dammsugare också en tia. ( istället för läsk antar jag ). balanserar dock med råsocker, ist för vitt socker. lite dyrare men känns bättre i magen. raffinerat socker känns inge bra alls. och om det ändå blir lite för mycket god mat, Samarin, kostar 34.90 på willys och jag hade en kupong på 5 kr rabatt till den. 29.90 ! super ! lite synd att Willys ligger en bit bort, så det blir bara på somrarna som jag kan cykla dit och fynda. jag cyklar inte längre på vintern, efter en ruggans omkullkörning på blankis under snö, och bussen tar typ 40 minuter dit med byten och så.... mest nöjd med tomaterna ! äntligen söta och goda tomater, som smakar som man borde kunna kräva av allt som heter tomat ju...14.90 !! för tretton jättesmarriga tomater ! dagen är gjord ! ( det blev en sväng in på sybastoteket också...skål och trevlig helg! )
 13. 4 points
  A-L

  Dagens mobilbild

  "hemlevererat direkt till altansoffan, garanterat färskt"
 14. 3 points
  Mona

  Best Canvas

  Nu har jag gjort dagens klipp och tjänat 3596:-! Ett erbjudande idag för 200:-/st i storleken 100x75 cm. Beställde 4 st och fick det då fraktfritt också! 800:-, det var billigt
 15. 3 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Grattis Himma!!!

  Ber att få tacka allra ödmjukast för alla grattisar på årsdagen. Firade ganska stillsamt med en trerätters middag. detta sköljdes ner med en köttbit och lite pärer. 😃
 16. 3 points
  Mona

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Dagens, eller snarare gårdagens bokehpippi redigerad idag!
 17. 3 points
  A-L

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Ärland var helt slut efter en lång, varm dag med hungriga ungar gömda någonstans på vårt tak...
 18. 3 points
  Robert

  Klotterplanket

  Tog mig en rejäl funderare på vad jag vill göra förutom husrenoveringen och det är foto i alla dess former. Samtidigt ser jag hur fler och fler vänder sig till anonyma fototjänster för att dela med sig av sina alster vilket jag personligen tycker är tråkigt. Tänk att dela med sig av sin egna fantastiska förmåga till helt okända som likar bara för likandets skull som man själv inte har den endaste relation till. Jag känner inte alla här men genom era bilder har man skapat sig en uppfattning om vilka ni är genom årens lopp och att då genom egen inaktivitet tappa bort er alla vore en riktig förlust för ni alla är så duktiga i ert fotande. Min tanke för dagen.
 19. 3 points
  Fick en fripassagerare på skottkärran idag. Bred trollslända.
 20. 3 points
  Odie (Thomas)

  Dagens fågel. Samlingstråd

  Dagens Gärdsmyg! I stället för Kungsfiskaren som swichade förbi några gånger, men inte ville vara med på bild.
 21. 3 points
  Martin

  Martins Köpenhamnsbilder - Mat

  TVÅ korvar? Räkna igen...
 22. 3 points
  Cope

  Dagens mobilbild

  Dagens middag....en dubbel holy shit burgare...
 23. 2 points
  ToddeSwe

  Sjukhem för spindlar / insekter...

  Får kanske öppna ett sjukhem för värmeskadade insekter / spindlar. Denna satt på väggen utanför där solen har stått på hela dagen, han bor bakom lampan på samma vägg. Han röde inte på sig nämnvärt.
 24. 2 points
  A-L

  Webkameror i Estland

  ...det går bra hittills för den svarta storken - en trio småstorkar!
 25. 2 points
  Odie (Thomas)

  Dagens mobilbild

  Synd att du inte har hemkörning
×