Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/18/18 in all areas

 1. 6 points
  Cope

  Dagens bild

  Inte riktigt dagens men jag tyckte den var rolig och värd att visas
 2. 5 points
  Cope

  Dagens bild

  Återvände till handikappsbryggan idag. Förutsättningarna var inte riktigt med mig och dom mörka molnen som sabbade kvällen avger nu blixtar och härligt regn. Därför klagar jag för en gång skull inte på vädret
 3. 5 points
  Cope

  Dagens mobilbild

  Nu är det behaglig temp i sovrummet 🙂
 4. 4 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Dagens mobilbild

  Dagens egotripp. Fick hem några canvastavlor som numera pryder/döljer en av väggarna i lantstället.
 5. 3 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Stålet i färg del 1

  Så var det dags att leverera lite färgbilder från besöket på stålgjuteriet i Ljungby. Det gäller att vara före Conny och Fredrik för annars ser bilderna klart bedrövliga ut men nu kan dom glänsa en liten stund i alla fall. Utan någon som helst ordning och reda så kommer del 1 här... #1 Man undrar om den som målade runt skylten var läskunnig eller om det inte räknas som ett precisionsarbete. En hel del kladd runt kanterna. #2 Tänk om fler industritak var så här vackra. #3 Egentillverkat vattenlås. #4 Fram tills för en tre-fyra år sedan var denna fabrik i drift inklusive det stampade jordgolvet i en del av den. #5 Någon har glömt sin nalle i fönstret. #6 Uno var nog inget mattematiskt snille.... #7 Här var det tid för rehabilitering en stund, bara till att följa pilen mot träsket. #8 Gamla Bettan är pålitlig om lite väderbiten. #9 Här hittade vi en genväg till paradiset men vi hade mer att utforska så den blev aldrig provad. To be continued ...
 6. 3 points
  A-L

  Sol och måne!

  Vackert Mona! Misstänkte att solnedgången var vackrare denna kväll än vad (den obefintliga) månuppgången blev. Tyvärr ser man inte både ock från "min" månuppgångsplats. (några pix finns i "Dagens Måne" & mitt galleri)... Conny (mfl) : Vid månförmörkelse tappar månen så mycket ljus att i stort sett enda chansen att få en skarp (och med bibehållna detaljer) bild av månskivan är att fota via motordrivet teleskop eller med kameran på en startracker. Finns lite såna pix på astronet . ...men vi bevittnade iaf en blodmåne & vi har suddbevis på det!
 7. 3 points
  och hur tyckte du det lät?
 8. 3 points
  Odie (Thomas)

  Njutning i sommartid

  Lycka är, att sitta i kvällssolen och njuta.
 9. 3 points
  A-L

  Månen [samlingstråd]

  ...jag är inte negativ - jag vet hur mitt liv brukar te sig... Som många märkte fanns det ju både moln & dis i vägen ikväll. Här fanns en liten skara nere vid stranden som liksom jag & maken satt och väntade & väntade från ca 21.30... Först vid ca 22.45 - 22.47 orkade månen ta sig igenom diset... 1 Var är den? 2 ...där är den ju! 3 Lite senare syntes även Mars som utlovat 4 Dagens måne! 2018-07-27 kl 23,20,09 100% måne (total förmörkelsen slutade kl 23.14)
 10. 3 points
  gerard ohman

  Njutning i sommartid

  ISLAMIST hehehe....de får väl inte dricka
 11. 3 points
  Odie (Thomas)

  Njutning i sommartid

  Visst är det mysigt, notera att märket på cigarren är Don Tomas
 12. 3 points
  Odie (Thomas)

  Dagens fågel. Samlingstråd

  En liten Pilfink från igår kväll!
 13. 3 points
  Mona

  Psiaftonfly

  Häromdagen hittade jag denna lilla varelse mumsande på min rosenbuske. Har fått veta att det är en psiaftonfly, eller som man i dagligt tal kallar nattfjäril. Vackrare som larv, tycker jag!
 14. 3 points
  gerard ohman

  tre små rätter

  Ibland är ögonen, eller hjärnan, rätt inställd, och allt man tittar på är vackert. jag vaknade efter en tupplur och tittade upp i taket och såg detta. just då var det det finaste jag sett.... hämtade kameran så klart... man kan lägga den på golvet som matta....eller nåt...typ..... och har man sett.....jag fick ju en hyfsad hästbild med mig hem från friluftsmuseet ! och har man sett (2). katter är ju söta som stora också ibland !
 15. 3 points
  Rödmarkerat = Parkering. Grön prick = här träffas vi klockan 10.00, känns ok? Är det någon mer än Odie som skall vara med klockan 05.00 så skicka ett pm så blir inte tråden så rörig med alla olika tider.
 16. 3 points
  gerard ohman

  Psiaftonfly

  sluta larva dej....klipp dej å skaffa dej ett jobb.... ( fint foto, Mona, som vanligt ! )
 17. 3 points
  A-L

  Psiaftonfly

  VIlket litet, borstigt fynd! ...så är det - en del är vackrast som unga, andra blommar ut senare... (& en del förblir surpuppor hela livet!)
 18. 3 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Time for a selfie

  Så här i början är det lite läskigt med nya ställen så man tar det lite försiktigt. Sen finns här en stor, vit fluffig sak som heter Ronja men den börjar jag få pli på bara jag fräser intensivt så flyttar hon sig (men det går sakta för den sölkorven). Men en liten selfie kan jag väl bjuda på ... men idag är det lördag och då är det party så då rockar jag loss lite x-tra. Trevlig helg kamrater och som jag alltid har sagt -Peps for president.
 19. 2 points
  Mona

  Sol och måne!

  Var tillsammans med en av mina fotokompisar nere vid Bua fyr för att fota blodmånen. Det var en helt underbar kväll när vi äntligen kom ner till havet efter att jag tagit ner bilderna från utställningen, och mrs K satt upp sina bilder på naturum i Fjärås. Där är rena växthuset när solen ligger på... Vår förväntan var hög, men vi var också oroliga för molnen som tornat upp sig. För första gången på evigheter så kom det moln! Varför just denna kväll Solnedgången var det dock inget fel på, den var magisk. 1. Mrs K riggar upp. (Mobilbild). 2. Fyren. 3. Svårexponerat.. 4. Efter att ha varit ovan horisonten i ca 1,5 tim så visade den sig äntligen ovanför molnen! Tyvärr inte så stor då, men den blev iaf förevigad. Någon mer som fick en bild på månen?
 20. 2 points
  Nu får jag klaga på dig igen. Jag har inte någon svart och röd tuschpenna, som dessutom kan stå av sig själv, bara en svart. DITT fel 😒 !
 21. 2 points
  Mona

  Fisktärna

  Dagens fiskare blir denna snabba fisktärna som dök upp och ner för att få sig lite mat! Det kan vara en silvertärna också, för de är väldigt lika och svåra att skilja, men jag tror på fisktärna! Vad säger ni?
 22. 2 points
  Martin

  Stålet i svartvitt (UE)

  På tal om att ligga på plus (eller minus) hos frugan eller?
 23. 2 points
  Ulf Ekström a.k.a Himma

  Några lantdjur!

  Sjöng du på denna slagdängan under fototuren? Bröderna djup
 24. 2 points
  med tanke på hur omulet vi haft det senaste tiden så är ju chanserna stora att få bevittna detta mäktiga himlaspel. Mars är just nu oerhört ljusstark, (- jag fick syn på den häromnatten, lågt i söder, och fattade först inte vad det var som lyser så starkt orange därborta) - och kommer att ses ligga alldeles under månen. Stor och liten orange himlakropp samtidigt vid halv elva. värt att hålla utkik ! http://www.popularastronomi.se/2018/06/total-manformorkelse-den-27-juli-2018-sa-ser-du-manen-bli-rod-tillsammans-med-mars/
 25. 2 points
  A-L

  Månen [samlingstråd]

  2017-07-20 kl 23.19.54 61% ...månen sakta på väg att gå och lägga sig. (...laddar väl inför månförmörkelsen den 27 juli?)
×