Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Vinterbilder

  Ja, brukar ändå försöka räta upp bilder som jag ska lägga ut, så det där är jag nog inte så bra på. Sen är det en jpg-bild som är direkt ur kameran så att säga, och det är just den sista bilden, och den tycker jag också blev bäst av de fem bilderna.
 3. Redigeringsövningar.

  Har LR 6. Men kan verkligen inte allt om det. Som t ex verktyget fläckborttagning. När man tar bort en fläck markeras ju det med en ring. Och där har jag märkt ett problem som jag undrar om det går att göra något åt, och det är när jag ska ta bort flera fläckar på bilder. För varje fläck som tagits bort blir det en vit ring över fläcken. Problemet kommer sen när det är flera fläckar som ska tas bort och flera ringar som lägger sig över fläckarna, för då blir ringarna kvar och kan blockera områden där det finns fler fläckar som ska tas bort. Undrar om det finns något att göra åt det (i LR) så inte ringarna lägger sig i vägen för fläckar som ska tas bort?
 4. Vinterbilder

  japp, alla lutar utom just trean, jpegen. ännu ett argument för att släppa RAW-tänket, hehe . och som sagt, sista bilden finast med det varma eftermiddags -ljuset. och gôtt att komma hem igen efter ispromenaden antar jag... - jag saknar också möjlighet att klicka upp dem i storlek. de flesta bilderna här på forumet tjänar på att ses i storformat ju.
 5. Frozen

  Jo så är det för han sa att han hade batterierna i 45 grader men min hjärna fick inte ihop det fören nu i efterhand... Jag kör en ny test imorgon om jag hittar linjalen.
 6. Frozen

  BRA ide!
 7. Snickers

  Stort grattis till utökningen i kameraväskan.
 8. Vinterbilder

  Sista bilden är den bästa även i mina ögon. Får en känsla av att en del bilder lutar också vilket jag sällan tycker tillför något i landskapsbilder.
 9. Soliga marssöndagar - årets bästa dagar?

  Känslan finns med i bilderna tycker jag. Den värmande vårsolen medans man traskar fram över isen och lite våfflor som avslutning. En söndag i min smak.
 10. Frozen

  Man ställer väl batterierna i vinkel för att se var skärpan hamnar, dvs framför eller bakom. Oavsett fokuspunkt ska du väl fokusera på mittenbatteriet så man får vrida kameran lite mellan varje bild. Det är i alla fall min teori.
 11. Snickers

  naaaa...stackare....men som man bäddar.. anyway, ska bli kul att se fler fantastiska djur och naturbilder, Thomas !
 12. Snickers

  Den duger alldeles utmärkt Jag var tvungen att köpa Nikon annars passar inte objektiven.
 13. Vinterbilder

  Vackra vinterbilder, en fantastiskt fin blå himmel och jag håller med, den sista bilden med det varma ljuset blev bäst! PS! jag lyckades inte klicka upp dom i lightboxen, det beror nog på hur du har länkat filerna hit.
 14. Snickers

  men va synd...hade de slut på Canon ? men den får väl duga man tager vad man haver. grattis till en okej kamera !
 15. Snickers

  Kartongen är inget att ha den är tom nu.
 16. Vinterbilder

  Vinnaren är utan tvekan den sista bilden Tänk gärna på att numrera bilderna framöver så blir det lättare att plocka ut som man vill omnämna i någon form.
 17. Det där gottebordet hade glidit ner utan bedövning
 18. Frozen

  Enklast är med en linjal i 45º.
 19. Snickers

  Kul...stort Grattis. Tröttnar du på biprodukten som följde med snickersen så hör av dig
 20. Snickers

  Tack för alla glada tillrop, klart det kommer bilder!!
 21. Frozen

  Ok! Då gör vi om det imorgon!
 22. Snickers

  Stort grattis Hoppas dom är goda
 23. Snickers

  Alltså, jag gillar ju inte Snickers så den paketen går bort Men jäkligt kul att du fått en så fin kamera på köpet!! STORT GRATTIS Thomas Detta innebär att du förbinder dig att bomba oss med nya bilder
 24. Frozen

  Man måste ha motivet i 45º vinkel för att se fram- och bakfokus.
 25. Frozen

  Tack jag tycker också det var godkänt.
 26. Frozen

  Så vitt jag kan se så har du skärpan på rätt ställe alltså där du har fokuserat, om man har batterierna i vinkel så kan man kanske se fram o bakfokus fel också.
 1. Load more activity
×