Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. ToddeSwe

  The Photographer's Ephemeris PROGRAMTIPS!

  Ja jag var för snål men ska nog satsa på den! Men visst är det guld att kunna planera inför resor om man kan ta soluppgångar/nedgångar.
 3. Tony Johansson

  The Photographer's Ephemeris PROGRAMTIPS!

  Finns som app också. Just saying...😉.
 4. Tony Johansson

  Hvad hedder dette træ ?????

  Jaa, du Sanne, det är svårt att avgöra utan att ha en närbild på ett blad som id-kort på vad det kan vara för träd, men jag gissar på att det är en Lind...
 5. ToddeSwe

  Bäverland igen...

  För att snacka dagens språk, kungen äger verkligen här. Ser ut att vara ett fint ställe det där.
 6. Odie (Thomas)

  Omröstning angående tid för forumträff 2018!

  Det ställs inga krav på någon speciell utrustning och är det något du gärna vill prova/låna kan vi kanske skaka fram det, de flesta kör Nikon. Tråkigt om du inte kan hänga med.
 7. Odie (Thomas)

  Omröstning angående tid för forumträff 2018!

  Jag har redan bokat hotell i Jonsered för två nätter på Le Mat som ligger i Jonseredsfabriker för att kunna vara där på morgonen.
 8. Ja jag har ju klarat mig med 24-70 och nu mitt 50 mm. Så landskap blir inga problem. Däremot smådjur som dagen börjar med är nog lönlöst. Träffarna är väl mest till för att umgås som jag förstått saken.
 9. Absolut ingen speciell Min tanke med landskapsfoto är att antingen använder jag mitt tele (70-300) för att kunna trycka ihop lite. Har ett par rätt bra från Söderåsens nationalpark med den som jag är nöjd med bland annat. Men annars har jag haft en 18-135 kitglugg som kom med kameran när jag köpte den, men den gav upp nu under semestern. Den har funkat rätt ok den med, men klart att det finns bättre. Är helt säker på att du har ett par gluggar som skulle funka alldeles utmärkt. Om du vill fotografera och inte bara socialisera, för det är ju inte minst en viktig del i träffarna
 10. Så dette vildt smukke træ i Sverige Askersund..Har aldrig set det her i Danmark..er bare så vild med det..Håber at en her inde ved hvad det er for et træ..Det ligner noget som er i familie med et Pile træ ???
 11. Yesterday
 12. Hörde tala som denna i en YouTube video jag såg om något jag glömt nu. Här kan du kolla solens uppgång och fall https://www.photoephemeris.com/
 13. Låter som underhållning på riktigt! Vad hade du för landskapsglugg?
 14. Näh det är ju klart Vi får se hur det blir, ska ju sova hos min syster och det måste klicka också. Pojken ska lämnas antingen där eller hos mamman, det ska också klicka. Gör vad jag kan för att komma, tack för det Conny, en kurs i filterfotografering kanske ... Ja ja vi får se! Ett Schema över dagen lite löst hade varit skoj. Tror inte jag följer med på bäverjakt heller då jag inte har utrustningen som krävs.
 15. För egen del har jag inte bestämt mig för om det blir övernattning eller hemkörning på natten. Det beror lite på om jag åker ensam eller med Tedh, med eller utan käring osv. Tiden får utvisa hur det blir
 16. Du behöver ingen direkt utrustning för att äta en bagge och umgås. Jag tar bara med grejor avsedda främst för kvällsfotograferingen då jag inte kommer vara där i ottan och fota bävern i morgonljus Det kan hända att du kan låna lite prylar av mig till kvällsfotograferingen då jag har lite blandat av smått och gott med mig då jag inte vet vad jag ska använda.
 17. Det har jag inte heller då jag inte ersatt den glugg jag brukar fotografera landskap med. Men det är ju goa gubbar och gummor man kan träffa och tjöta med och porträtt kan man ju alltid ta. Det finns några bilder som man aldrig kan missa. Conny kommer att käka, han är inte skygg så man kommer nära. Man behöver en rätt snabb slutartid för att frysa hans käkrörelser så man behöver inte en massa filter och annat. Har du sedan tur så drattar han i plurret när han skall ställa upp sitt stativ för ett loooooongshot och missbedömer de hala klipporna. Bara att knäppa på då också. Alla bilder publiceras sedan på ett forum nära dig såklart! Jag kan till 90% både den 4.e och den 11.e, finns ett par mindre saker kvar att lösa ut rent praktiskt. Folk från "södern", hur gör ni. Kör ni dagstur eller övernattar ni? Har vi ungefärliga tider på evenemanget?
 18. ToddeSwe

  Time for a selfie

  Första bilden är ju otroligt bra, har lite svårt för kattbilder annars.
 19. ToddeSwe

  Sirkön panorama från idag.

  Jag gjorde nyss en test från balkongen min och tja du ser själv. Stora förhoppningar på att detta ska lösa sig har jag iaf. OCH övning ger färdighet. Har ju vattenpass inbyggt i stativet men kameran är monterad som vanligt. 1. Ihopplagd med Lr endast 2. Justerad med adaptiv vidvinkel i Ps Tyvärr blir det inte mycket kvar av bilden, men detta var ju på nära håll så en landskapsvy borde bli bättre. Hittade nog en billig lösning på kameramonteringen här: https://www.cyberphoto.se/info.php?article=214726 Ännu billigare på Wish, den andra behövde ett snabbfäste för skena också, här ingår det: https://www.wish.com/product/5969dd02c43e2c76b1d39356 Ny test med PTGui Bättre med bilder från tidigare idag. Notera cyklisten som swishar förbi.
 20. Ulf Ekström a.k.a Himma

  Sirkön panorama från idag.

  50 mm på ett stativ är säkert helt kanon. Din kulled kan roteras för panorama, har själv en storlek större av den modellen, men ska det då bli helt perfekt så måste kameran monteras så att rätt punkt objektivet är mitt över centrum på kulleden. Vet inte hur viktigt det är men däremot bör du vara noggrann med att få stativet helt vågrätt för annars blir det lite förskjutningar efter hand som du roterar kameran. Ut och testa och visa resultatet här sedan.
 21. Ulf Ekström a.k.a Himma

  Time for a selfie

  Tack. Jag har inte gjort någonting med bild två, tog en bild när han gäspade (gaben).
 22. Rolf

  Bäverland igen...

  Tack Thomas!
 23. sanne

  Sirkön panorama från idag.

  Smukt billede i en fin format 😉
 24. sanne

  Time for a selfie

  Hvor er han bare skøn....Har du gjort noget ved billede 2 ?
 25. Det kvittar om du så kommer med mobilkameran, du kommer få utbyte av träffen i alla fall!
 26. Känns inte som om jag riktigt har den utrustningen jag behöver på denna träffen så jag hoppar nog.
 27. ToddeSwe

  Sirkön panorama från idag.

  Jag hittade ett program PTGui och där har dom ett par tutorial videos som förklarar precis det du säger här. Jag har helt enkelt tagit fotona fel. Det enda rätta jag gjorde var en rejäl överlappning. Man ska rotera runt objektivet och inte runt kameran tex. Så där har vi svaret! Som du säger så finns det en ställning man sätter på stativet som gör att man roterar runt objektivet istället. Tack för engagemanget Ulf som alltid! PS Vad tror du om att använda 50mm på stativ och snurra runt där, huvudet ska vara gjort för panoramafoto sirui e-20 huvud har jag. D.S
 1. Load more activity
×