Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. gerard ohman

  mina analoga kameror

  man blir ju faktiskt lite småsugen på att släpa in dem till Eggerborns, fotobutiken. men det kostar väl tokmycket numera, - vem framkallar idag ? förutom de som gör det hemma. edit - 180 spänn för en rulle + två kopior av varje bild. men om det är tomt på dem då ? måste jag betala ändå ? hmmmmm... inge risk att nån bild får pris, Uffe....jag visste mindre om bländare och fokalpunkt då än jag vet nu, och som ni alla vet så vet jag absolut ingenting nu heller. apropå Instamatiken, - finns inte film att få tag på längre. den hade ju kvadratiskt format, som ni kanske kommer ihåg. små kassetter istället för rullar var det väl. så nån klubb för instamaticfarbröder finns nog inte tyvärr.
 3. Mona

  Ett par landskap

  Tack allihop Jag har verkligen inte använt den tillräckligt mycket för att göra en riktig bedömning än, men ska försöka använda den mer, så får återkomma i ämnet. Nackdelen är ju att den bara passar till Sonyn, och den jag har skulle jag vilja uppgradera till en a7 III Om du klickar upp bilderna så är nog ingen oskarp. Däremot har jag inte brytt mig om att ställa in hyperfokalen, så bilderna är ju inte skarpa igenom hela bilden. I den första så har jag bl a använt en preset i LR som gör bilden lite diffus, kanske det som gör att du upplever bilden oskarp.
 4. Ulf Ekström a.k.a Himma

  mina analoga kameror

  Coola manicker du har i gömmorna. Hoppas du får lust/råd/tid/möjlighet att lämna in rullarna för framkallning. Inte helt omöjligt att du har en riktig vinnarbild där som kommer att pryda National geographics nästa utgåva.
 5. ToddeSwe

  Yashica porträtt

  Tack, lite svårt att klara sig utan AF. Men jag tror jag börjar få kläm på det nu. Lite svår modell han gör som han vill eller inte alls.
 6. Ulf Ekström a.k.a Himma

  Yashica porträtt

  Ettan är riktigt bra trots att det saknas lite skärpa. Härlig känsla i bilden. Fyran är också bra men hade blivit än bättre om grabben inte hade haft ett träd som växer upp ur huvudet. Flytta honom i sidled till han är ungefär mitt emellan fönsterna och ta om bilden.
 7. ToddeSwe

  Ett par landskap

  Först tänkte jag klaga på att den lille Sonyn inte levererade så bra för att bilden var lite tja ... vad ska man kalla det oskarp, under tiden så rullade jag ner till bild 2 och skämdes genast lite. Men tvåan får min gilla-tumme
 8. ToddeSwe

  Porträtt

  Fin bild!
 9. ToddeSwe

  Månen [samlingstråd]

  Jag tror du sitter på en kunskap som jag inte har och som gör att du förstår detta bättre än mej. Men nu ser jag att man förklaring uppfattades som det var menat. Tycker ändå att det jag ser när jag inte tittar i kameran inte alls stämmer överens med bilden jag tar när vi pratar om en bild med en månen i. Solen däremot tycker jag den kan avbilda bra.
 10. sanne

  Fra vores område her

  Ja så forstår jeg...billede 2 er vores egen mark..den går jeg tur på hver dag 🙂
 11. lillepv

  Klotterplanket

  Fina mingelbilder.😊
 12. Cope

  Ett par landskap

  Den ser ut att prestera riktigt bra. Fina bilder där ettan vinner med knapp marginal Hur upplever du gluggen, är den värd att notera på vill ha listan?
 13. Whynot

  Ett par landskap

  Härliga bilder Mona som visar upp hur fin Västkusten är
 14. Whynot

  Fra vores område her

  Fina bilder och tvåan är så bra med fårorna som leder in i bilden. Härligt djup
 15. Whynot

  Porträtt

  Tackar. Ja mat är det viktigaste i livet enligt Toffee. Mona. Måste din också klippas med jämna mellanrum?
 16. Jens Nilsson

  Fra vores område her

  Nä känsla, är något man känner, (feeling på engelska). Jag menade att det inte kändes som att det skulle vara höst i bilderna, det känns mer som sommar! Jag glömde säga att ettan och tvåan gillas mest, speciellt bild två, den har ett fantastiskt djup i sig!
 17. sanne

  Fra vores område her

  Känsla er det tegn på efterår ? Tack Jens....:-)
 18. Jens Nilsson

  Klotterplanket

  Tack Hasse, jag tror dom blev rätt nöjda faktiskt! Tack så mycket Gerard, roligt att höra! Tack för det Thomas!!
 19. Jens Nilsson

  Ett par landskap

  Fina bilder Mona, ettan gillas extra skarpt! Kul att lille Sammy fått ett syskon, ser ut att prestera riktigt bra!
 20. Jens Nilsson

  Fra vores område her

  Snyggt sanne, ingen höst-känsla här inte...!
 21. Jens Nilsson

  Månen [samlingstråd]

  Tror att det är en fysisk omöjlighet, i princip skulle man ju då behöva förstora upp bilden till verklig storlek, och det lär ju inte vara enkelt precis. Det är nog dom optiska lagarna som styr... Ögats "sensor" är ju inte rektangulär heller, utan snarare cirkulär och det påverkar säkert upplevelsen en hel del. Och det som man ser med båda ögonen är ju betydligt mer än om du ser med ett öga, så om man pratar brännvidd för ögat så varierar det ju stort bara där, men även mellan olika personer kan jag tänka mig. Jag är ingen expert på detta, så har nog inget bättre svar..
 22. Farsta (Hasse)

  Månen [samlingstråd]

  Det krävs nog en brännvidd på minst 300 mm. Jag använde det och då jag har cropkamera blev det 450 mm. Det som att du står på ett fält och fotar en fågel långt bort. Med 50 mm blir det inget. Med 300 mm blir det en fin bild. Jag förstår dina tankar men ett öga och kameraoptik är nog inte riktigt jämföra
 23. sanne

  Bilder med storformatskameran

  Flotte billeder..er mest til nr 1 og nr3 🙂
 24. sanne

  Porträtt

  Kryller eller ej 🙂 sødt billede
 1. Load more activity
×